Başvuru Koşulları
Dikey Geçiş Sınavı ve Koşulları
Dikey geçiş, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına kabul edilmesidir. Dikey geçiş yapmak isteyen adayların başvuru, sınavın uygulanması, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülür. Her yıl, ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş (DGS) Kılavuzunda; meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans mezunlarının hangi lisans programlarına dikey geçiş için başvurabileceklerini, bu programların kontenjanlarını ve koşullarını içeren bilgiler bulunmaktadır.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden muafiyet verilebilir. Geçiş yapmak istenilen programa uygun olan dersleri ve bu derslerin kredi ile not uyarlamalarını ilgili yönetim kurulu karar bağlar.
DGS Kesin Kayıt Evrakları
- DGS sonuç belgesi
- Ön lisans diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ( Üniversite ya da noter tarafından “aslı gibidir” onayı olan belgeler kabul edilir)
- Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
- Onaylı not dökümü (transkript)
- Onaylı ders tanımları (ders içeriği)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- Eğitim taahhütnamesi
- Öğrenci taahhütnamesi ve açık rıza beyan formu
- Öğrenci anketi
- Öğrenci bilgi formu