İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı | Kapadokya Üniversitesi
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir? Neden Okumalıyım?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, yaşam alanlarının estetik, işlevsel ve sürdürülebilir bir şekilde tasarlanmasını amaçlayan bir disiplindir. Bu bölümde, mimari hacimlerin iç ve dış değerleri ele alınarak, onların doğal ve yapılı çevreye, kültürel ve evrensel değerlere, insan gereksinimlerine uygun bir şekilde tasarlanılmasına odaklanılır. İç mimarlar, mekânların işlevselliğini, güvenliğini ve estetik uyumunu artırmak için yerleşim planları oluşturur, renk ve malzeme kullanımı üzerinde uzmanlaşır ve çevresel riskler, yangın ölçütleri, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik ve insan psikolojisi gibi alt uzmanlıklar açısından çevre tasarımı yaparlar.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı eğitimi, öğrencilere teknik çizim, bilgisayar destekli tasarım (CAD) programları, Photoshop, 3d Max, Rhinoceros yazılımlarında uzmanlık kazandırır. Ayrıca, tasarım teorisi, algı ve yaratıcılık, tasarım tarihi ve sürdürülebilirlik, malzeme bilgisi gibi teorik derslerle desteklenir. Öğrenciler, temel tasarım alanlarında multidisipliner çalışmalar yaparak hem teknik hem de teorik anlamda bilgi ve beceri kazanır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü Neden Kapadokya Üniversitesi'nde Okumalıyım?

Kapadokya Üniversitesi'nin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, öğrencilere mekânların estetik ve işlevsel dönüşümü konusunda derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. Kapadokya'nın eşsiz tarihsel ve doğal zenginlikleri, öğrencilere benzersiz bir öğrenme ortamı sunar. Bölgenin turizmdeki lider konumu, öğrencilerin pratik deneyim kazanmaları için büyük fırsatlar yaratır.

Bu program, öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini maksimum seviyede kullanmalarını sağlar. Onları özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirir ve gerçek dünya sorunlarına yenilikçi çözümler üretebilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatır. Sürdürülebilir tasarım ilkeleriyle, çevresel etkiyi minimize eden projeler geliştirme becerisi kazandırır. Öğrenciler, eğitim süreci boyunca bilgisayar destekli tasarım programları, 3D modelleme ve teknik çizim gibi konularda uzmanlaşır. Ayrıca, iş birliği, proje yönetimi ve kritik düşünme gibi temel profesyonel becerileri de edinirler.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? İş İmkânları Nelerdir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları, geniş bir iş yelpazesinde çalışma fırsatına sahiptir:

• İç Mekân Tasarımı Firmaları: Mezunlar, konut, ticari, sağlık, eğitim ve konaklama gibi çeşitli alanlarda iç mekân tasarımı projeleri üstlenen firmalarda iç mimar olarak çalışabilirler.
  • Kendi Bürolarını Kurmak: Kendi işlerini kurarak bağımsız iç mimar olarak çalışabilirler.
  • Genel Mimarlık ve Tasarım Büroları: Mimarlık ve tasarım bürolarında bina ve iç mekân tasarımı süreçlerinde görev alabilirler.
  • Bağımsız Yükleniciler: Freelance olarak farklı projelerde çalışarak esnek çalışma imkânlarına sahip olabilirler.
  • Mağaza Düzenlemeleri ve Vitrin Tasarımları: Ticari mekanların tasarımında uzmanlaşabilirler.
  • Sürdürülebilir Tasarım: Enerji verimliliği yüksek, çevreye minimum zarar veren iç mekânlar tasarlayarak uzmanlaşabilirler.
  • Akademik Kariyer: Yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek üniversitelerde öğretim üyesi veya araştırmacı olabilirler.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları, estetik ve işlevselliği birleştirerek insanların yaşam kalitesini artıran mekânlar yaratırlar ve sektörde aranan profesyoneller olarak kariyerlerine devam ederler.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Okumak İsteyenlerin Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Puan Türü: EA

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eğitim Dili: Türkçe

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eğitim Türü: Örgün

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi: 4 yıl

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eğitim Yeri: Ürgüp Fabrika Yerleşkesi

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Bölümü Eğitim Ücreti

2024-2025 akademik yılı öğrenim ücretleri tablosu güncellenmektedir.

Program Adı

Ücret

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (Burslu) -
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 İndirimli) -

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2024-ÖSYS Yerleştirme Kontenjanları

Program Adı

Kontenjan

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Burslu) 6
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 İndirimli) 25

2024 – 2025 akademik yılında yerleştirilecek öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup toplam kontenjan 31 kişidir. Bunun 6'sı burslu, 25'i %50 indirimlidir.