Ağız-Diş ve Çene Cerrahisi | Kapadokya Üniversitesi

Ağız-Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı dersleri diş hekimliği lisans programının 3. yılında başlar. Baş, boyun, yüz çeneler ile çene ve yüz bölgelerinin sert ve yumuşak dokularının hastalıkları, yaralanma ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini öğreten bir bölümdür.

Bunlar, dişlerin normal ve cerrahi çekimleri, gömülü diş çekimleri, dental implant uygulamaları, çene kist ve tümörlerinin operasyonları, preprotetik cerrahi operasyonları, çene kırıklarının cerrahi tedavileri, ortognatik cerrahi operasyonları, çene eklemi hastalıklarının tedavileri ve eklem cerrahileri gibi işlemleri kapsamaktadır.

Lisans öğrencileri belirlenen cerrahi tedavi prosedürlerini uygular, aynı zamanda ameliyathanede yapılan cerrahi işlemleri rotasyonlar halinde izlerler.