Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 4. Sınıf Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydiler | Kapadokya Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 4. Sınıf Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydiler

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz mesleğe atılmadan önce geleneksel hale gelen beyaz önlük giyme töreniyle önlüklerini teslim aldılar. Uçhisar Sanat Yerleşkesi’nde yapılan törende öğrencilerimize önlükleri giydirildi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap, EPK Dairesi Başkanı Öğr. Gör Ayfer Coşkun, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Hoşoğlu Kama ve Öğr. Gör. Mehtap Morkan Şahin, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Özsoy, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Wida Simzari, Öğr. Gör. Kadirhan Doğan, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap konuşmasında, eğitim hayatlarını başarıyla bitiren fizyoterapi ve rehabilitasyon, çocuk gelişimi, beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerini tebrik etti. Önlüklerini giyerek meslek hayatına atılacak öğrencilere tecrübelerini aktaran Yalap, toplum sağlığının ileriye gitmesinde büyük rol oynayacaklarını anlattı ve meslek hayatına atılacak öğrencilere başarılar diledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol, öğrencilerin giyecekleri beyaz önlüklerin anlamı ve önemini belirtti.  Öğrencilere geleneksel hale gelen beyaz önlük giyme töreninin tarihçesini anlatan Şenol, “İnşallah hayatınız boyunca hizmetlerinizi eşitlik ve adalet içerisinde yaparsınız, hepinizi kutluyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Üniversitemiz için beyaz önlük giyme töreninin bu yıl özel bir anlamı olduğunu belirtti. Üniversitemizin ilk lisans mezunlarını vermekten dolayı gururlu olduğunu söyleyen Karasar, üniversite olarak, meslek hayatları boyunca her bir öğrencinin yanında olacaklarını aktardı. Karasar, “Beyaz önlük bir sembol. Bu önlüğü giydikten sonra hepiniz mesleklerinizi uygulayacak kişiler, meslek erbabı olacaksınız. Bunu toplumda saygın ve önemli bir yere mensup olduğunuzun işareti olarak algılıyoruz ve buna halel getirmeyecek davranışları hepinizden bekliyoruz, bu beklenti bizim hakkımız. Bundan sonraki hayatınızda hep beraberiz, sizler Kapadokya Üniversitelilersiniz, ne zaman neye ihtiyacınız olursa dönüp isteyeceğiniz yeri biliyorsunuz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız