Kapadokya Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı | Kapadokya Üniversitesi

Kapadokya Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı

Üniversitemiz, 2015 yılından beri kalite güvence çalışmaları ile köklü bir kalite geçmişine sahiptir. 2016 yılında YÖKAK tarafından başlatılan kurumsal dış değerlendirme sürecine katılan ilk 20 kurumdan biri olmuştur. Kapadokya Üniversitesi, YÖKAK tarafından 2020 yılında yapılan izleme süreci ile ikinci aşamayı da tamamlamış oldu.

YÖKAK tarafından 10-13 Aralık 2023 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı ana ölçütler olmak üzere toplam 14 alt ölçüt üzerinden değerlendirme yapılmış ve Üniversitemiz akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştır.

YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı düzenlendi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı”nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Öztürk “Kurumsal Akreditasyon Belgesini” Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan aldı.

Kurumsal Akreditasyon Programı nedir?

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir. KAP Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından oluşturulan değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında yürütülmektedir.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız