KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Kapadokya Üniversitesi’nin İki Bölümü Akredite Edildi

15.02.2025

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turist Rehberliği bölümleri, YÖKAK tarafından yetkilendirilen TURAK’tan Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turist Rehberliği bölümleri, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’ndan (TURAK) Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

TURAK’ın akredite onayı verdiği Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turist Rehberliği bölümlerinin Akreditasyon Belgeleri, TURAK Üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’a düzenlenen törenle takdim edildi.

Belge töreninde konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Akreditasyon süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek “Kapadokya Üniversitesi’nin misyonlarından biri de eğitimde kaliteyi arttırmaktır. Bu misyonun sürdürülebilirliği açısından ise sürekli yenilenme, müfredat çalışmaları, kurumsal iş birliği, iç ve dış paydaş etkileşimleri, mezun iletişimi ve takibi gibi konularda TURAK Akreditasyonu ile standartları yükseltilecektir.” dedi. Özverili çalışmaları dolayısıyla tüm öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür eden Rektör Karasar, bölümlerin elde ettiği başarıdan dolayı tebriklerini iletti.

Türkiye’deki az sayıda akredite Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün, bu belgenin ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yer almasıyla sıralamada ön sıralarda olması bekleniyor.

Türkiye’de ön lisans programlarından turist rehberliği alanında sadece 2 üniversite akredite durumda. Bu anlamda Kapadokya Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü, akredite olan ilk üniversitelerden biri olarak öne çıkıyor. Akredite olan bölümün, bu sayede eğitim kalitesini belgeleyerek ülke genelinde bir kilometre taşı niteliği taşıyacağı öngörülüyor.

Akreditasyon değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan her iki program, 01.01.2026 tarihine kadar akredite olarak kalacak.

Diğer Haberler
02.01.2026
Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi Kocaeli’de Açıldı
29.12.2025
“Ömür Ceylan ile Alev Alatlı Bize Yön Veren Metinler”in Konuğu Prof. Dr. Hasan Ali Karasar
27.12.2025
Üniversitemiz, YÖK 2025 Raporunda Başarısını Sürdürdü
26.12.2025
Üniversitemiz, SHGM İş Birliğiyle Kurumsal Dönüşüm Modeli Kapsamında İlk Sınavını Gerçekleştirdi
23.12.2025
Üniversitemizden Uşak’ın Turizm Vizyonuna Akademik Destek
18.12.2025
“Konya Turizm Master Planı 2025-2030”, Kültür ve Turizm Bakanlığına Sunuldu
17.12.2025
Üniversitemizden 2025 UI GreenMetric’te Büyük Başarı!
15.12.2025
Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener Metin’den Merkezimize Ziyaret
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)