Hürmetçi Sazlığının Turizme Kazandırılması Projesi Çalıştay Toplantısı Yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

Hürmetçi Sazlığının Turizme Kazandırılması Projesi Çalıştay Toplantısı Yapıldı

Kapadokya Üniversitesinin eylem planı ile danışmanlık desteği verdiği, Orta Anadolu Kalkınma Ajansının 2023 yılı Kırsal Kalkınma ve Turizm Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı” projesi çalıştay toplantısı, Hacılar Kaymakamlığı ev sahipliğinde Arena Binicilik Tesisleri’nde bugün gerçekleştirildi.

Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu’nun başkanlığını yaptığı toplantıya, Kapadokya Üniversitesinden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Üyesi Leila Akbarishahabi, GZTF Analisti Sinan Baran Bayar, Ornitolog İlker Özbahar ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı.

Toplantıda, Prof. Dr. Bilgehan Gülcan “Hürmetçi Sazlığını Turizme Kazandırma Eylem Planı Danışmanlığı” ile ilgili, Doç. Dr. Leila Akbarishahabi “Alan Tanıtımı” ile ilgili, Ornitolog İlker Özbahar ise “Kuş Gözlem Turizmi” ile ilgili detay bilgileri paylaştığı birer sunum gerçekleştirdi.

Kayseri’nin güney batısında bulunan ve ulusal öneme sahip sulak alan olan Hürmetçi Sazlığı, sazlıklar ve ıslak çayırlar gibi zengin ekosistemleri barındırıyor. Asya ve Avrupa kuş göç yollarının üzerinde önemli bir konuma sahip olan Hürmetçi Sazlığını, bölgenin doğal yaşam özelliklerinden dolayı da her yıl birçok yerli ve yabancı kuş ve kelebek gözlemcisi, bilim adamı ve doğasever ziyaret ediyor. Kapadokya ve Erciyes gibi popüler turistik destinasyonlara yakınlığıyla dikkat çeken sazlık, Kapadokya Üniversitesinin danışmanlık desteğiyle sürdürülebilir turizm standartlarına uygun bir şekilde bölge ekonomisine kazandırılacak.

Kapadokya Üniversitesi proje eylem planı kapsamında danışmanlık desteği veriyor

Kapadokya Üniversitesinin sağladığı danışmanlık desteğiyle hazırlanan eylem planı, sazlığın doğal güzelliklerini koruyarak turizme açılmasını hedefliyor. TR72 Bölgesi için önemli bir turizm potansiyeli olarak görülen Hürmetçi Sazlığının, bölge ekonomisine entegrasyonu için yapılan eylem planının Proje Yürütücülüğünü Doç. Dr. Halil Burak Sakal yapıyor.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız