Üniversitemiz İHA-2 Pilotları Yetiştiriyor | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz İHA-2 Pilotları Yetiştiriyor

Üniversitemiz, İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanımının hızla artmasıyla birlikte sahip olduğu eğitim yetkilerini genişleterek İHA-2 eğitimleri vermeye başladı.

Bugüne kadar 1800’den fazla İHA-0 ve İHA-1 ticari pilotu yetiştiren üniversitemiz, İHA kayıt sisteminin geliştirilmesi, İHA mevzuatı çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün artan yetkileri ile insansız hava araçları konusundaki gelişimini ve sektördeki liderliğini sürdürmek amacıyla şimdi de yetkisi dahilindeki İHA-2 teorik eğitimleri ile 25Kg’dan 150Kg’ya kadar olan İHA’ları uçurabilecek pilotları yetiştirmeye devam ediyor.

Mustafapaşa Yerleşkemizde devam eden Hava Aracı Genel Bilgisi -Gövde ve Sistemler -Elektrik ve Motor-Acil Durum Donanımı, Operasyonel Usüller, Uçuş Planlama ve İzleme, Meteoroloji, Hava Hukuku ve ATC Usulleri, Seyrüsefer, Uçuş Prensipleri, İnsan Performansı ve Kısıtlamaları, İletişim, Bakım ve Onarım, Teorik Alet Eğitimi ve R/T Telsizle Haberleşme başlıklarından oluşan 99 saatlik teorik eğitim 15 gün sürecek.

Eğitimlere en az yüzde 80 oranında katılım sağlayan ve eğitim sonunda düzenlenecek sınavda 70 geçer not alan adaylara üniversitemiz tarafından “İHA-2 Teorik Eğitim Sertifikası” ile “Telsizle Haberleşme Sertifikası” verilecek ve 30 saatlik uçuş eğitimlerini de tamamlayan adaylar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne İHA-2 Pilot lisansı için başvuruda bulunabilecek.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız