Üniversitemizde 8 Mart Rüzgârı Esti | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizde 8 Mart Rüzgârı Esti

Üniversitemizin Mustafapaşa Yerleşkesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi. Gün boyu devam eden etkinliklerde üniversitemiz Müzik Topluluğu, Tiyatro Topluluğu ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen tüm farkındalık etkinlikleri büyük takdir topladı.

Öğrenci topluluklarının konseri ile başlayan etkinlikler çerçevesinde üniversitenin ağaçlandırma alanına kadınlar adına fidan dikilirken, etkinlikler tiyatro gösterisinin sergilenmesiyle son buldu.

Etkinlikler Öğrenci Konseri ile Başladı

Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Kapadokya Üniversitesi Müzik Topluluğu üyesi öğrencilerin konseri ile başladı.

Üniversitenin Cankut Bagana binasında farklı müzik grupları sahne alırken, konsere gelenlere Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencileri tarafından kurabiye ikramı yapılırken, konser aralarında ise Sosyal Sorumluluk Topluluğu üyeleri açılan stant aracılığıyla kadın hakları ile ilgili bilgiler aktararak topluluğun çıkardığı yayın organını dağıttı.

Geleceğe Bir Umut Yeşertmek İçin Fidan Dikildi

Düzenlenen konserin ardından Mustafapaşa Köyü girişinde yer alan Kapadokya Üniversitesi Ağaçlandırma Alanına hareket eden Genç Tema üyesi öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına 100’e yakın fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikimi öncesi konuşan Genç Tema üyesi öğrencilerimiz, dikilen her bir fidanla, baskı gören, istismara uğrayan ve şiddet gören kadınlar anısına geleceğe birer umut yeşertileceğini vurguladı.

Tiyatro Sonrası Girişimci Kadınlar Mücadelelerini Anlattı

Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu üyesi öğrenciler tarafından günün sonunda Oktay Sinanoğlu Binası Konferans Salonunda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tiyatrosu” sergilenirken, akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kadına şiddet, çocuk gelinler ve namus cinayetleri hakkında skeçler sahnelendi.

Tiyatronun sonunda izleyicilere hitap eden Kapadokya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Avukat Oya Özarslan, üniversite öğrencilerinin farkındalık yaratmak adına sahnelediği skeçler için teşekkür ettikten sonra kadınların geçmişten günümüze kadar olan mücadelesi, eşitlik ve özgürlük temelinde 8 Mart temalı konuşmasını gerçekleştirdi. Oya Özarslan’ın konuşmasından sonra Kapadokya Kadın Girişimciler Derneğinin diğer bazı üyeleri de konuşma yaptıktan sonra alkışlar eşliğinde etkinlik sona erdi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız