Avusturya Salzburg Üniversitesi ile Erasmus+ İşbirliği Anlaşması | Kapadokya Üniversitesi

Avusturya Salzburg Üniversitesi ile Erasmus+ İşbirliği Anlaşması

Üniversitemiz, Avusturya Salzburg Üniversitesi ile Erasmus+ kapsamında işbirliği anlaşması imzaladı.

Kurumlararası yapılan anlaşmaya göre sağlık programlarında 2021 yılına kadar Erasmus+ öğretim elemanı ve öğretim üyesi hareketliliği gerçekleştirilebilecek. Yine anlaşma kapsamında ortak uluslararası çalışmalarda yer alarak, uzun vadede değişim programlarının sayısının arttırılması da hedefleniyor.

Köklü bir geçmişe sahip olan Salzburg Üniversitesi’nin, 1622 yılında Prens Paris Lodron tarafından temelleri atılmıştır. 1962’de yeniden kurularak her yıl yaklaşık 20 bin öğrenciye eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır. Öğrencilerine sağladığı akademik ve sosyal imkânlarla, Salzburg eyaletinin ve şehrinin en büyük yükseköğretim kurumudur.