Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Sona Erdi | Kapadokya Üniversitesi

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) Sona Erdi

Movies that Matter ve UNDP Türkiye desteği ile Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 12 belgeselin yer aldığı, Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşerî Bilimler Merkezi organizasyonu ile 4-7 Şubat 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak surdurulebiliryasam.net adresinde yapılan Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG) sona erdi.

SYFG, öğrenciler ve akademisyenlerin yanı sıra yerel yönetimlerden, kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından, eğitim kurumlarından katılımcıların ve öncelikle Kapadokya bölgesinde yaşayan, sürdürülebilirlik konusuna ilgi duyan herkesin katılımıyla yapıldı.

Program kapsamında, ekolojik ve sosyal sorunların birbiriyle ilişkisini, sürdürülebilirlik perspektifi ile ilişkilendirerek daha kapsamlı ve geniş bakış açısıyla ele alındığı insan hakları konulu SYFG’de 12 belgesel gösterildi. Belgesellerin hemen ardından yapılan 6 farklı söyleşi Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalında canlı olarak yayımlandı. Günün belgeselleri ardından düzenlenen söyleşilerde; Prof. Dr. Nüzhet Dalfes, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Arda Borlu, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneğinden Dr. Ceyhan Temürcü, Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Önder Çetin, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneğinden Dr. Yeşim Bekyürek ve Sürdürülebilir Moda Platformu üyeleri izleyiciler ile buluştu.

SYFG Seçkisi; temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden enerji sorunlarına, suya erişim hakkından zehirsiz gıdaya erişime birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerin bir araya gelmesiyle oluştu. Ekolojik ve sosyal sistemlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne seren filmler aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini aktardı.

Etkinlikte yapılan söyleşilere bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız