KÜN öğrencilerinden TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda yarı final başarısı | Kapadokya Üniversitesi

KÜN öğrencilerinden TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda yarı final başarısı

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’na katılan ve FPV (First Person View) kategorisinde yarışan öğrencimiz yarı finale çıkma başarısı gösterdi.
 

Üniversitemizin katıldığı, bu yıl beşincisi düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonası’na başvuran 32 aday arasından seçilen 4 öğrencimiz yarışmaya hak kazandı. Farklı bölüm ve programlarımızda eğitimine devam eden ve FPV drone takımında yer alan öğrencilerimiz Umut Yağcı, Furkan Erdem, Mehmet Emin Ok ve Yakup Karakuş TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda yarıştı. Son 16'da 4 öğrencimizin bulunduğu yarışma sonucunda Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü öğrencimiz Umut Yağcı yarı finale kalarak 6. oldu. Çeyrek finale yükselen 3 öğrencimizin sıralaması ise şöyle: Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü 2. sınıf öğrencimiz Furkan Erdem 12, Turist Rehberliği programı 1. sınıf öğrencimiz Mehmet Demirhan 13 ve Uçak Teknolojisi programı 1. sınıf öğrencimiz Yakup Karakuş 14. oldu.

Takımımızın bundan sonraki hedefi Türkiye Drone Şampiyonası’nda birinci olmak ve Word Drone Cup yarışmasına katılım göstererek derece elde etmek. 

TEKNOFEST Drone Şampiyonası

TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında TEKNOFEST Drone Şampiyonası Yarışması düzenleniyor. 2017 yılından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile düzenlenen Teknofest Drone Şampiyonası 2018 yılından itibaren TEKNOFEST kapsamında yapılmaktadır.

2018 yılından bu yana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone yarışları en kısa sürede parkuru tamamlamak üzere kurgulanmıştır. Burada sporcular saatte 200 Km hızın üzerine çıkmaktadırlar. Pilot tarafından uzaktan kumanda ile kontrol edilen ve pilotların FPV (First Person View) VR gözlük kullanarak kokpitte oturuyormuşçasına drone’larını kullanırlar. Drone yarışları geleceğin F1 ve Nascar yarışlarının rakibi olarak görülmektedir. 2023 Türkiye Drone Şampiyonası’nın ilk 3 sporcusu Milli takıma seçilip ülkemizi uluslararası arenada temsil edecektir.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız