Çocuk Hakları Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor | Kapadokya Üniversitesi

Çocuk Hakları Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Üniversitemiz Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmetler ve Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programlarının işbirliği ile Çocuk Hakları Haftası kapsamında “Gör, Duy, Bil!” temalı etkinlikler düzenlendi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle çocukların sahip olduğu haklar konusunda farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen etkinlikler, Çocuk Gelişimi öğrencilerinin ‘Sessizliği Boz’ temasını içeren çocuk dansı ve pandomim gösterisi ile başladı.

 
Her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ilk maddesi, “on sekiz yaşına kadar her insanın çocuk” sayılacağını belirtiyor. Bu madde, çocuğun 18 yaşına kadar temel eğitim, sağlık, gelişim, kültür ve sanat ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade eder. Her çocuk, renk, ırk, din, dil,  cinsiyet, ekonomik durum ayrımı yapılmadan, en temel insan haklarından yararlanmayı hak eder.

 
Günümüzde milyonlarca çocuk temel haklarından mahrum şekilde yaşamını sürdürmektedir. Çocukların maruz kaldığı sorunların başında çocuk işçiliği, eğitim ve sağlık hakkından yoksunluk, çocuk savaşçı, çocuk gelin gibi meseleler gelmektedir. Çocukların maruz kaldığı bu sorunların yarattığı etkiler ancak farkındalığa dönük daha fazla çabayla giderilebilir. 

Çocuk Hakları Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler; film gösterimleri ve çocuk hakları, çocuk istismarı, Türk toplumunun aile yapısında çocuğun yeri ve çocukta cinsel eğitim konularında verilecek konferanslarla 24 Kasım’a kadar devam edecek.

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız