StreetBall Turnuvası | Kapadokya Üniversitesi

Etkinlik Türü: Spor
Düzenleyen Birim: Öğrenci Topluluğu

3X3 Streetball Kuralları

• Her takım 3 asil ve bir 1 yedek oyuncu şeklinde 4 kişiden oluşur, tek potada oynanır.
  • Karşılaşmayı bir hakem yönetir.
  • Maçlar yazı-tura atışı sonrasında başlar.
  • Karşılaşma süresi 15 dakikadır, eğer 15 dakika için de takımlardan birisi 21 sayıya ulaşırsa karşılaşmanın galibi olur. Eğer iki takımdan birisi 21 sayıya ulaşamazsa, 15 dakikanın sonunda en yüksek sayıya ulaşan takım karşılaşmanın galibi olur.
  • Eğer 15 dakikanın sonunda eşitlik varsa, 5 dakikalık uzatma periyodu oynanır.
  • 3 sayılık atışlarda basket olursa 2, 2 sayılık atışlarda basket olursa 1 ve faul atışında her atış 1 sayı olarak değerlendirilir.
  • Sportmenlik dışı ve teknik fauller tek atış olarak değerlendirilir ve top atış yapan takımda olur.
  • Basket-faul durumunda top hücum eden takımda kalır.
  • Her takımın 4 faul hakkı vardır, bireysel faul hakkı yoktur. Bir takım faul hakkını doldurursa, faul yapılan takım 1 serbest atış kullanır.
  • Yapılan hücumdan sonra sayı olmaz ise ribaund alan takım eğer savunma takımıysa hücum etmek için 3 sayı çizgisinin dışında çıkar. Hücum takımı ribaund alırsa 3 sayı çizgisinin dışına çıkmadan maça devam eder. Bu kural faul atışlarından sonra da geçerlidir.
  • Her sayıdan sonra top karşı takıma geçer ve maç 3 sayı çizgisinin arkasından başlar.
  • Paylaşılamayan top kararında top maça savunma yapan takıma verilir.
  • Takımların sınırsız oyuncu değiştirme hakkı vardır. Oyuncu değişikliği yapabilmek için sayı olduktan sonra veya oyun durduğunda yapılabilir.
  • Sakatlık olduğunda veya takımlardan birisi mola aldığında zaman durur.
  • Hücum eden takımlar topu 24 saniye içinde kullanmalıdır. Eğer 24 saniye içinde hücum edemezlerse, top karşı takıma geçer.
  •  Takım kaptanı tarafından doldurulacak olan katılım formu ve tüm oyuncuların ayrı ayrı dolduracağı rıza beyan formu Sağlık, Kültür ve Spor Dairesine elden teslim edilmelidir.
  • Etkinlik Puanı: Takımlar 10 puan, izleyici 5 puan