Mezunlar Söyleşisi Serisi -2 "Şef'in Günlüğü" | Kapadokya Üniversitesi


Mezunlar Söyleşisi Serisi -2 "Şef'in Günlüğü"



Başlangıç Tarihi: 16.04.2024
Saati: 17:00
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Microsoft Teams
Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Söyleşi
Düzenleyen Birim: Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi

Etkinliğe katılmak için; tıklayınız.

Şef Melih İÇİGEN
1987 İzmir doğumlu olan Melih, burslu olarak girdiği Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nden 2009 yılında program birinciliği ile mezun oldu. Mezun olduktan sonra “Arap ve Afrika Hükümet Başkanları Zirvesi” 'ne üç kez katıldı ve 3.de Fas Kralı’nın villasından Özel Teşekkür Mektubu alarak görevini sonlandırdı. Uluslararası Gastronomi Festivallerinde, “Uluslararası Yılın Altın Genç Şefi” Kategorisi (2009) ile “Ulusal Pratik Takım” Yarışması'nda (2011) yarıştı ve ödüller kazandı. İstanbul da bulunan özel kurumlarda Aşçılık Programında Eğitmen Şef ve Yönetici Eğitmen Şef olarak görev yaptı. Türkiye’nin farklı turizm destinasyonlarında farklı konseptli otellerinde çalıştıktan sonra İstanbul ve İzmir de çeşitli A la carte ve Fine Dining konseptli restaurantlar da mutfak şefliği pozisyonunda çalıştı. Bunun yanı sıra “VIP şeflik” ve danışmanlıkları da bulunan şef ayrıca bir yıl boyunca, Digitürk bünyesinde Turkmax Gurme (Bein Gurme) kanalında hafta içi her gün canlı yayınlanan “Mutfaktakiler” isimli tv programı ile ekranlarda göründü. Ardından Türkiye'nin en köklü pasta ve tatlı zinciri markası olan Özsüt de iki yıl boyunca Ar-Ge Şefliği ve Yönetici Şeflik yaptı. Eylül 2018 tarihinde başladığı Kapadokya Üniversitesinin Ön Lisans Programı Aşçılık ile Lisans Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında 5 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Akademik hayatına devam ederken Sosyoloji Yüksek Lisansı yaparak multi-disipliner bakış açısıyla “Yemek Sosyolojisi” alanında çalışmalarını da sürdürmektedir. En son ise Dünyanın farklı noktalarından gurme lezzetleri pişirmek için ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin yıkanmış, doğranmış, porsiyonlanmış ve paketlenmiş olarak evlere girdiği, online gıda alışverişi ve yemek pişirme alışkanlıklarını değiştiren Pişir uygulamasının Ar-Ge müdürlüğünü sürdürmüştür.
Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar:
 • “Ateş-Hava-Su-Toprak Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri” (2021), İçigen Melih, Boyacı Dorukan, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 176, ISBN:9786257146883 (GOURMAND WORLD COOKBOOK (2022) “A15 Best Cooking School” kategori ikinciliği)
 • “Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri” (2021), İçigen Melih, Aydoğdu Cem, KAPADOKYA ÜNIVERSİTESİ YAYINLARI, Editör: Demir Özer, Ezgi. Basım sayısı:1, ISBN:978-605-74760-6-7
 • “Uygulamalı Ziyafet Mutfağı”, Bölüm adı:(Menü Çesitleri) (2022)., İçigen Melih, TEY Türk Eğitim yayınları, Editör: İçigen Melih, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 92, ISBN:978-625-7364-05-8, Türkçe (Ders Kitabı), (Yayın No: 7697957)
 • “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri İçin Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş” (2022)., İÇİGEN MELİH, SARI BURCU, TEY Türk Eğitim yayınları, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 73, ISBN:978-625-8338-02-7, Türkçe (Ders Kitabı), (Yayın No: 7724130)



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız