Gazzali ve İmgelem Poetikası | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Proje
Düzenleyen Birim: Program

01 Aralık 2022 Perşembe günü saat 19.00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin onaltıncı programına Notre Dame Üniversitesi (Indiana-ABD) Öğretim Üyesi Profesör Ebrahim Moosa konuk olacak. İslam hukuku, tarihi, etiği ve teolojisi esas olmak üzere klasik ve modern İslam düşüncesinde uzmanlaşan Profesör Moosa “What Is a Madrasa?” (University of North Carolina Press, 2015) ile Amerikan Akademisi tarafından 2006 yılında Dinler Tarihi alanında en iyi din kitabı seçilen “Ghazali and the Poetics of Imagination” (University of North Carolina Press, 2005) adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca “The African Renaissance and the Afro-Arab Spring” (Georgetown University Press, 2015), “Islam in the Modern World” (Routledge, 2014) ve “Muslim Family Law in Sub-Saharan Africa: Colonial Legacies and Post-Colonial Challenges” (Amsterdam University Press, 2010) adlı kitaplarda editörlük yapmıştır. Profesör Moosa’nın “Ghazali and the Poetics of Imagination” adlı kitabı, “Gazzali ve İmgelem Poetikası” adıyla Türkçeye çevrilmiştir. “Gazzali ve İmgelem Poetikası” başlığı altındaki programımızın moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör İskender Öksüz yapacaktır.

Prof. Ebrahim Moosa

Notre Dame Üniversitesi Öğretim Üyesi

Keough School of Global Affairs/Notre Dame Üniversitesi’nde (Indiana/ABD) “İslami Düşünce ve Müslüman Toplumları” bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Profesör Ebrahim Moosa, lisans eğitimini 1982’de Kanpur Üniversitesinde (Hindistan), Yüksek Lisansını 1982 yılında ve doktorasını 1995 yılında Cape Town Üniversitesi’nde (Günay Afrika Cumhuriyeti) tamamlamıştır.
Prof. Moosa’nın çalışmaları İslam hukuku, tarihi, etiği ve teolojisi esas olmak üzere klasik ve modern İslam düşüncesine odaklanmıştır. Prof. Moosa, küresel ölçekte Katolikler, Müslümanlar, diğer dinler ve laik toplumlar arasındaki ilişkileri inceleyen bir araştırma ve eğitim girişimi olan Contending Minorities adlı kuruluşun eş başkanıdır. Ayrıca Keough School Asya ve Afrika Çalışmaları Enstitüsünde görev yapmaktadır.
“What Is a Madrasa?” (University of North Carolina Press, 2015) ile Amerikan Akademisi tarafından 2006 yılında Dinler Tarihi alanında en iyi din kitabı seçilen “Ghazali and the Poetics of Imagination” (University of North Carolina Press, 2005) adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca “The African Renaissance and the Afro-Arab Spring” (Georgetown University Press, 2015), “Islam in the Modern World” (Routledge, 2014) ve “Muslim Family Law in Sub-Saharan Africa: Colonial Legacies and Post-Colonial Challenges” (Amsterdam University Press, 2010) adlı kitaplarda editörlük yapmıştır. Profesör Moosa’nın “Ghazali and the Poetics of Imagination” adlı kitabı, “Gazzali ve İmgelem Poetikası” adıyla Türkçeye çevrilmiştir. Profesör Moosa’nın bir çok uluslararası eseri ve ödülü vardır.

Prof. İskender Öksüz

Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi

1966 yılında Ege Üniversitesinden mezun olan Prof. İskender Öksüz, 1968 yılında yüksek lisansını ve 1969 yılında doktorasını Prof. Oktay Sinanoğlu danışmanlığında Yale Üniversitesinde tamamlamıştır. Türkiye’de ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde, Suudi Arabistan’da University of Petroleum and Minerals’de akademik ve idari görevler yapmış ve ayrıca Türkiye Atom Enerji Komisyonluğu üyeliği ve Atom Enerjisi konusunda Bakan Danışmanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Profesör Öksüz’ün teorik kimya alanında ortaya koyduğu akademik çalışmaların yanında, siyaset ve sosyoloji alanlarında da bir çok eseri bulunmaktadır.