Başlangıç Tarihi: 15.12.2021
Bitiş Tarihi: 15.12.2021
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Kapadokya Bölgesi Destinasyonlarının Turizm Açısından Entegrasyonu: Kayseri ve Nevşehir İlleri” Projesi kapsamında Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Aralık 2021 tarihli olarak çevrimiçi bir çalıştay gerçekleştirilecektir.  Bu proje ile Kayseri ve Nevşehir illerinin sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi zenginliklerin turizm açısından entegrasyonunu sağlamak, turistlere bütünsel bir seyahat deneyimi sunarak kalış sürelerini ve tatil sezonunu uzatmak, turizm paydaşlarının kazanımlarını arttırarak destinasyonlara rekabet avantajı kazandırmak amaçlanmaktadır. Bir destinasyonun geliştirilmesinde tüm paydaşları kapsayan bütüncül bir yaklaşım önem arz etmektedir. Bu yaklaşım destinasyonda faaliyet gösteren her bir birime önem vermeyi gerektirdiği gibi, birimler arası, destinasyon içi ve destinasyonlar arası ilişki ve etkileşimlere önem vermeyi de gerekli kılmaktadır. Bu gereklilikleri hayata geçirebilmek için, proje kapsamında Kayseri ve Nevşehir turizm destinasyonlarının tüm paydaşları ile bir çalıştay düzenlenmesi, çalıştayda destinasyonlar arası turizm entegrasyonu konusunun farklı oturum başlıkları altında incelenmesi ve her oturuma konu hakkında uzman, değerli konuşmacıların davet edilmesine karar verilmiştir.

2020 yılında Kapadokya Üniversitesi öncülüğünde Youtube kanalında gerçekleştirilmiş olan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğündeki Kapadokya Konuşmaları yayınında, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve turizm temsilcileri ile Kayseri’nin Kapadokya Turizmine Entegrasyonu konusu konuşulmuştur. Yayında Kayseri’nin Kapadokya Bölgesi içerisindeki yeri ve önemi ile turizmde bölgesel iş birliği ve entegrasyonu değerlendirilerek, Nevşehir ve Kayseri illerinin turizm kapsamındaki işbirliği sonucunda oluşacak bölgesel sinerji değerlendirilmiştir. Her iki destinasyon için önemli olan paydaşların entegrasyon konusunda yapmış olduğu bu değerlendirmelerin Kapadokya ve Erciyes destinasyonlarının entegrasyonu projesinin ortaya çıkmasında önemli bir etkisi bulunmaktadır. Proje kapsamında destinasyonların her paydaşının görüşü ve önerisi alınarak iş birliğinin güçlendirilmesi adına stratejik adımlar atılması hedeflenmektedir.

Kapadokya Bölgesi Destinasyonlarının Turizm Açısından Entegrasyonu: Kayseri ve Nevşehir İlleri Çalıştayı 15 Aralık 2021 tarihli olarak Zoom vasıtasıyla 4 farklı oturumda eş zamanlı olarak gerçekleşecektir. Oturumların ana ve alt başlıkları aşağıda verilmiştir.

1. Oturum: Kayseri ve Nevşehir Destinasyonlarının Turizm Entegrasyonuna Yönelik Destinasyon Yönetimi, Örgütlenmesi ve Pazarlama Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi

• Destinasyon yönetimi
  • Organizasyon
  • İstihdam olanakları