Erasmus+ Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı | Kapadokya Üniversitesi

Erasmus+ Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı

Erasmus+ Programı kapsamında katılımcı ülkelere tahsis edilen kaynaklar "ülke merkezli çağrılar" aracılığı ile kullanılmaktadır. Ülkemizde ülke merkezli çağrıların duyrulması, tanıtımı, proje başvurularının alınması, değerlendirilmesi ve izlenmesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılmaktadır.

Erasmus+ Programına katılım sağlayan ülkelerin ortak kullanımına açık olan kaynaklar ise "merkezi çağrılar" aracılığı ile kullandırılmaktadır. Merkezi çağrılar program bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturmakta ve projelere tahsis edilen hibe miktarları da daha yüksek olmaktadır. Merkezi çağrılar için proje başvuruları Brüksel'de bulunan Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansına (EACEA) yapılmaktadır.

Ülkemizdeki kurum ve kuruluşların merkezi projelere katılımı hâlihazırda oldukça sınırlı olduğundan kamu kurumlarının, üniversitelerin, mesleki ve iş dünyası kuruluşlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının Erasmus+ Programı merkezi projelerine ilişkin bilgi ve kapasitelerini artırmak önem arz etmektedir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanlığı Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk KAYMAKCI'nın katılımlarıyla "Erasmus+ Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı" düzenlenecektir. Çalıştay kapsamında tüm güne yayılan farklı panellerle Erasmus+ Programının merkezi proje çağrıları hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca, daha önce merkezi çağrılar kapsamında proje deneyimi yaşamış kuruluşların temsilcileri uyguladıkları projelerdeki kazanımları, çıktıları, karşılaşılan zorlukları, edinilen dersleri ve AB üyesi ülkeler ile işbirliği süreçlerini paylaşacaktır.

TOPLANTI PROGRAMI: 1 Nisan 2022 tarihinde 09:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Çalıştayın çevrimiçi katılım kayıt bağlantısı ve gündemi aşağıda sunulmaktadır.

NOT: ÖNCELİKLE KAYIT OLMANIZ GEREKMEKTEDİR

KAYIT LİNKİ: https://actioevents.com/events/erasmusmerkeziprojelerveturkiyeicinfirsatlar

ERASMUS+ MERKEZİ PROJE ÇAĞRILARI ve TÜRKİYE İÇİN FIRSATLAR ÇALIŞTAYI

1 NİSAN 2022