KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

2025–2026 Akademik Yılı kayıtları başladı: İlk kaydı Rektörümüz yaptı

01.09.2025

Kapadokya Üniversitesi olarak, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ailemize katılan yeni öğrencilerimizi büyük bir heyecanla karşılıyoruz.

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarıyla birlikte 3247 yeni öğrenci Üniversitemizi tercih ederek ailemize katılıyor. Ön lisans programlarımıza 2098, lisans programlarımıza ise 1149 öğrenci yerleşti. Böylelikle Üniversitemiz yüzde 80’e yakın doluluk oranına ulaşırken, 78 vakıf üniversitesi arasında en çok öğrenci kabul eden 11. üniversite oldu.

Üniversitemiz, öğrencilerinin akademik başarılarını en üst düzeye taşırken, aynı zamanda kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen anlayışıyla, uygulamalı eğitim programları, staj olanakları ve sektör iş birlikleriyle öğrencilerini iş hayatına hazır bireyler olarak yetiştiriyor. Bunun yanı sıra, öğrencilerine yalnızca bilgi aktarmakla yetinmeyip, onların eleştirel düşünme, problem çözme ve disiplinlerarası becerilerini de geliştirmeye devam ediyor. Tarihi ve kültürel zenginliklerle çevrili kampüsleriyle, öğrencilerine eşsiz bir öğrenim deneyimi sunarken bölgesel kalkınmaya da katkı sağlıyor. Aramıza katılan her öğrencimiz, bu katkının bir parçası oluyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar: “Bilişim Bölümlerimizle Yarının Dünyasını İnşa Ediyoruz”

Bu yılın ilk öğrenci kaydını yapan ve açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 2025-2026 akademik yılının Üniversitemizin kuruluşunun 20. yılı olması sebebiyle ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Üniversitemizin 2025-2026 akademik yılı için bilişim alanında yaptığı atılımları vurguladı. Bilişim alanında yürüttüğümüz vizyon doğrultusunda yeni açılan lisans ve ön lisans bölümlerimizle bilişim alanına yeni bir boyut kazandırdığımızı ifade etti. Karasar: “Bu yolda attığımız adımlar geleceğin mesleklerine yön veren bir vizyonun ürünü oldu. Bugün ilk kaydımızı bu bölümlerden bir öğrencimizle yapıyor olmamız, bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Kapadokya Üniversitesi olarak, yalnızca bugünün ihtiyaçlarını karşılayan değil, yarının dünyasını inşa edecek gençleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi bölümümüzü yüzde 100 burslu olarak kazanan ve şu anda kaydını yaptığım öğrencimiz Alaattin Efe Yurteri’ye öğrenim hayatında başarılar dilerim. Umarım birkaç yıl sonra diplomasını da böyle veririz.” dedi.

Öğrencimiz Alaattin Efe Yurteri ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Kapadokya Üniversitesinde okumak benim için çok büyük bir fırsat. Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi bölümü geleceğin öncü bölümlerinden bir tanesi.  Kapadokya Üniversitesinin bilişim alanındaki çalışmalarını yakından takip ediyorum, bu konuda sunduğu imkânlardan faydalanarak kendimi geliştirmek ve ülkemize katkı sunmak istiyorum. İlk kayıt öğrencisi olmak da benim için ayrı bir heyecan oldu." dedi.

Bilgiye değer veren, öğrenmeye meraklı, kendini geliştirmeye kararlı ve aramıza yeni katılan tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutluyoruz. Kapadokya Üniversitesi ailesine hoş geldiniz.

Diğer Haberler
14.08.2026
Uluslararası Öğrenci İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi
10.08.2026
Ömür Ceylan ile “Alev Alatlı ve Bize Yön Veren Metinler”
08.08.2026
Uşak Turizm Master Planı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Sunuldu
07.08.2026
Bakan Kacır’a Ziyaret: Dijital Teknoloji Projeleri Ele Alındı
31.07.2026
Kapadokya Üniversitesinden Nevşehir’e Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
27.07.2026
Anadoludakiler Kooperatifçilik Kampı Tamamlandı
24.07.2026
Lise Öğrencileri Arası Poster Yarışması Sonuçları Açıklandı
20.07.2026
Anadoludakiler Kooperatifçilik Kampı Başladı
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)