Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü 2022-2023 Güz Yarıyılı Başvuru Değerlendirme Sonuçları | Kapadokya Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi değerlendirme sonuçları için tıklayınız.

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan lisansüstü öğrenci adaylarının kayıt işlemleri 01-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında online ortamda gerçekleştirilecektir.

Hak kazanan yedek adayların kayıt işlemleri 08-10 Ağustos 2022 tarihleri arasında online ortamda gerçekleştirilecektir.

Kesin Kayıt Belgeleri

1. Lisans Diploması (Mezun Belgesi)
  2. Lisans Mezuniyet Transkripti (Not Dökümü Belgesi)
  3. Yüksek Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Yalnızca Doktora Öğrencileri için)
  4. Yüksek Lisans Not Çizelgesi (Transkript) Belgesi veya Onaylı Sureti (Yalnızca Doktora Öğrencileri İçin)
  5. ALES çıktısı veya GMAT, GRE Belgesi (Başvuru esnasında ALES belgesi ibraz etmişler için)
  6. Dil Puanını Gösterir Belge (İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora programları için)
  7. Diploma Denklik Belgesi (Yurtdışı üniversitelerden mezun olan T.C. vatandaşı öğrenciler için YÖKten alınmış)
  8. T.C. Kimlik Belgesi Fotokopisi
  9. Öğrenci Taahhütnamesi ve Açık Rıza Beyan Formu Örgün Öğretim (indirmek için tıklayınız) (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencileri için)
  10. Öğrenci Taahhütnamesi ve Açık Rıza Beyan Formu - Uzaktan Öğretim (indirmek için tıklayınız) (Tezsiz-Uzaktan Yüksek Lisans öğrencileri için)
  11. Öğrenci Bilgi Formu
  12. Eğitim Taahhütnamesi
  13. Ödemenin yapıldığına dair banka dekontu (veya kredi kartı ödeme belgesi)
  14. Covid - 19 Tedbirlerine Dair Taahhütname (indirmek için tıklayınız)

Kayıt Aşamaları

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formudoldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için 4 numaralı Dönemlik Kayıt seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ve okul numarası ile giriş yapılmalıdır. Okul numarası sonuc.kapadokya.edu.tr adresinden öğrenilebilir. (Birden fazla bölüme kayıt hakkı elde etmiş adayların doğru bölüme ait okul numarasını kullandıklarından emin olmalıdırlar.)

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formudoldurulduktan sonra, aynı ekrandaki Taahhütname Bilgileri alanı doldurulur ve “Ödeme Yöntemi alanından aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilir.

Taahhütnamede yer alan “Ödeme Yöntemi” alanı

• Peşin,taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnameninödeme bölümünün 1. satırında, programın dönemlikücretigörülür. Söz konusuücret bankaödeme araçlarından biri (Şubedenödeme, ATMdenÖdeme, Havale-EFT) vasıtasıylaödenebilir.
  • Kredi Mail Order,taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnameninödeme bölümündedönemlikücret 4 taksit halindegörülür.Söz konusuücretin ilk taksiti ilgili sayfanın en altında yer alan“Ödeme Yapbutonuna tıklayarak uzaktanödeme (Sanal POS) yöntemi ile (kredi kartıyla)ödenebilir.(Ödeme belgesi, işlemi takiben e-posta adresinize iletilecektir.)
  • Kredi Kartı Peşin,taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnameninödeme bölümünün 1. satırında, programın toplamücretgörülür. Söz konusuücret, ilgili sayfanın en altında yer alan“Ödeme Yapbutonuna basarak uzaktanödeme (Sanal POS) yöntemi ileödenebilir.
  • Kredi Kartı Taksitli, (sadece anlaşmalı banka kartları için) taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. Bu işlem gerçekleştirildiğinde toplam ücret dört eşit taksite bölünerek tahsil edilecektir.

EğitimÜcretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: KapadokyaÜniversitesi

IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

ıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya T.C. kimlik no

Garanti Bankası Şubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlı ödeme

- Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

- Açıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya T.C. Kimlik No

* Ödeme tutarını hesaplamak içinkayit.kapadokya.edu.tradresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Ödemeyi banka aracılığı ile peşin yapmayacakların mutlaka kredi kartı ile işlem yapmaları gerekmektedir.

** Öğrencinin adı-soyadı ve T.C. kimlik numarası ödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır.

1. Aşama

Öğrencilerimiz, Kesin Kayıt Belgeleri başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresine yüklemelidirler. Kayıt işleminin tamamlandığına dair SMS bildirimini takiben -en geç 19 Ağustos tarihine kadar- kesin kayıt belgelerinin asılları üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir.

Kapadokya Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü