Erasmus 2021 Projesi 2021-2022 Yaz Dönemi Staj Hareketliliği ve 2022-2023 Güz Dönemi Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Duyurusu | Kapadokya Üniversitesi

Erasmus+ öğrenci hareketlikleri KUN 2021 projesi ve UNIKOP 2020 projeleri kapsamında başvurular alınacaktır.

Başvuru için: http://kunexchange.kapadokya.edu.tr

2021 projesi kapsamında:

1. 2022-2023 akademik yılı güz-bahar dönemi için hibeli olarak toplam 5 öğrenci öğrenim hareketliliğinden yararlanmak üzere belirlenecektir.
  2. 2021-2022 akademik yılı yaz dönemi için hibeli olarak KÜN(8) ve UNIKOP(4) toplam 12 öğrenci staj hareketliliğinden yararlanmak üzere belirlenecektir.

2021-1-TR01-KA131-HED-000008991 projesi kapsamında hibeli öğrenci kontenjanı sayıları

Etkinlik Türü

Toplam Hibeli Katılımcı Sayısı (KÜN + UNIKOP)

Hareketlilik dönemi

Öğrenci Öğrenim Hareketliği

5

2022-2023 Güz

Öğrenci Staj Hareketliği

12

2021-2022 Yaz

• Kontenjan kapsamında; öğrenim hareketliğine seçilecek öğrenciler için 1 akademik dönem, staj hareketliğine seçilecek öğrenciler için 2 ay olarak değerlendirme yapılacaktır.
  • Kontenjanlar, değerlendirme listesine göre program bazında en yüksek puanı alan öğrencilere göre sıralama yaparak hakkaniyetli ve eşit oranda belirlenecektir.
  • Sıralamaya Kapadokya Üniversitesi ile UNIKOP Staj Konsorsiyumu tarafınca verilen kontenjanlara göre maksimum sayıda öğrencinin faydalanabilmesi için yerleştirme yapılacaktır.
  • Öğrenim hareketliliği başvuruları için sitemizdeki (https://kapadokya.edu.tr/akademik/erasmus) anlaşma listesi kontrol edilmelidir.

Başvuru koşulları

1. Not ortalaması:

Genel not ortalamalarının ön lisans, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00,

lisansüstü öğrenciler için en az 2.50/4.00 olması gerekir.

Başvuru sayfasına giriş yapıldığında, transkript yüklenmesi zorunludur.

1. Yabancı Dil Yeterliliği:
    1. Öğrenim hareketliliği: Minimum B1 (İDE ve İMT bölümleri için B2)
    2. Staj hareketliliği: Minimum A2
  2. Hazırlık öğrencileri başvuramaz.
  3. Açık ve Uzaktan Öğretim programları öğrencileri başvuramaz.

Yabancı Dil Sınavı

1. Sınav yabancı diller birimi tarafından yapılmaktadır. Sınav şekli, saati ve yerleri hakkında bilgi 25.02.2022 tarihine kadar ayrıca ilan edilecektir.
  2. Sınav, yazılı ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.
  3. İngilizce sınavı yabancı diller birimi tarafından yapılmaktır. Hareketliliğe İngilizce dilinde katılacak tüm aday öğrencilerin, sınava girmesi zorunludur.
  4. İngilizce haricinde başka bir yabancı dilde başvuru yapan adayın, ilgili dildeki yeterlik belgesi, son iki yıl içerisinde almış olması ve bu belgenin asgari dil yeterlik seviyesini sağlıyor olması ve başvuru aşamasında bu belgeyi teslim etmesi gerekmektedir.

ÖĞRENCİ - ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

KA131 - PROGRAM ÜLKELERİ*

Erasmus+ Online 1. Başvuru Dönemi

10.01.2022 - 31.01.2022

İngilizce sınavına girmeye hak kazananların ilanı

21.02.2022

Yazılı ve Sözlü Sınav

05.03.2022

Değerlendirme Sonuçları

11.03.2022

İtiraz Son Başvuru Tarihi

18.03.2022

Oryantasyon Tarihi

21.03.2022

Feragat Bildirim Son Tarih

25.03.2022

Değerlendirme

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir

+5 puan

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan

Daha önce yararlanma
(hibeli veya hibesiz, farklı kurum/üniversite/proje)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama
(öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

Erasmus+ Hareketliliğini gerçekleştirmeye hak kazanmış öğrencilerin herhangi bir sebeple faaliyetini gerçekleştirmekten vazgeçmeleri durumunda, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından duyurulan feragat tarihine kadar Feragat dilekçelerini iletmemeleri halinde

-10 puan

• Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş, fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için “-10 puan” azaltma uygulanır.
  • Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.
  • Öğrencilerin puan sıralaması, bölüm veya fakültelere ayrılan kontenjanlara göre ilgili bölüm/fakülte içerisinde yapılır.

Proje Numarası : 2021-1-TR01-KA131-HED-000008991

Proje Tarihleri : 01.09.2021-31.10.2023

Proje Süresi : 26 ay

Başvuru yapılabilecek Erasmus program ülkeleri:

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe Öğrenim
(Avro)

Aylık Hibe Staj
(Avro)

1. ve 2. Grup
Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

600

750

3. Grup Program
Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

450

600

Seçim sonrasında hareketliliğe gitmeye hak kazanan adaylara gerekli belge ve bilgilendirmeler oryantasyon toplantısında açıklanacaktır.

Başvuru için: http://kunexchange.kapadokya.edu.tr

Program hakkında detaylı bilgi için: https://kapadokya.edu.tr/akademik/erasmus

Sorularınız için mail adresi: erasmus@kapadokya.edu.tr

Diğer Duyurular Tümü