KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Osmanlı Döneminde Latin, Grek ve Ermeni Alfabesiyle Yazılmış Türkçe Metinler Kongresi

Etkinlik Detayları

  • 09.30
  • Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu

Üniversitemizin kurulduğu Kapadokya bölgesinde çok sayıda Karamanlıca kitabenin bulunması ve son yıllarda Osmanlı döneminde Arap alfabesi dışındaki alfabelerle yazılmış eserlere yönelik ilginin artması, bu alandaki akademik çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu bağlamda, 19–20 Haziran 2025 tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Osmanlı Döneminde Latin, Grek ve Ermeni Alfabesiyle Yazılmış Türkçe Metinler Kongresinde, konuya ilişkin akademik bildirilerin sunulacağı nitelikli bilimsel bir etkinlik gerçekleştirilecektir.

Kongremizde, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan süreçte Osmanlı coğrafyasında Latin, Grek, Ermeni, Gürcü ve diğer alfabelerle yazılmış Türkçe gramer, sözlük, edebî-dinî eserler üzerine hazırlanmış çalışmalar sunulacaktır.

Alanında uzman tüm araştırmacıları ve ilgilileri kongremize davet etmekten memnuniyet duyarız.

Kongre programına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinlik Detay
Etkinlik Türü
Kongre
Düzenleyen Birim
Program
Katılım Şekli
Yüzyüze
Yapılacağı Yerleşke
Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer
Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu