Bilgi Güvenliği Politikamız | Kapadokya Üniversitesi

Bilgi Güvenliği Politikamız

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikalarının amacı, Kapadokya Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin, bilgi ve varlıklarının; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında bilgi güvenliğini, uyulması gereken kurallarını belirlemek ve bu sınırlar doğrultusunda iş sürekliliğini sağlamaktır.

Üniversitemiz bilgi güvenliği gereksinimleri sağlamak için değişime açık, iyi eğitim almış, konusunda yetkin personel istihdamını sağlayacaktır. Ayrıca bilgi güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli olan alt yapısını oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için finansmanı, yeterli donanım ve altyapıyı bulunduracaktır.

Bilgi güvenliği sistemi faaliyetlerimiz, acil durum planları, veri yedekleme prosedürleri, virüslerden ve bilgisayar korsanlarından sakınma, erişim kontrol sistemleri ve bilgi güvenliği ihlal bildirimi gibi konulardan oluşmaktadır.

Risk değerlendirmeleri sonucunda amaçlarımızı belirleyip bu amaçlarım başarılması için gerekli olan kaynaklar ve şartlar sağlanacaktır. Yapılan risk değerlendirmeleri sonucunda sistemde tespit edilen açıklar ve tehditler bertaraf edilerek öğretim elemanlarımızın, idari personellerimizin, öğrencilerimizin ve üniversiteye gelecek misafirlerimizin bilgilerinin bilgi güvenliği politikamız gereği korunması sağlanacaktır.

Bilgi Güvenliği politikalarımızı yerine getirmek için başta çalışanlarımızın Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını çalışma biçimi haline getirmeleri sağlanacaktır. Tüm personel ve belirli üçüncü tarafların Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili uygun eğitimleri alması sağlanacaktır.

Bilgi güvenliği ile ilgili uygulanabilir şartlar ve bu şartların getirdiği fırsatlar ve gereklilikler yerine getirilecek ve bu şartlar sürekli iyileştirilecektir. Akademik ve idari personelimizin (tedarikçilerimizin personelleri dahil) ve tüm ilgili tarafların bu sisteme adaptasyonu sağlanacaktır.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında yayınlanan diğer politika belgelerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.