KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin Hazırladığı Kayseri Turizm Master Planı Sunuldu

26.11.2025

Üniversitemizin hazırladığı Kayseri Turizm Master Planı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığındaki heyete sunuldu.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve 2025–2030 dönemini kapsayan Kayseri Turizm Master Planı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığındaki heyete sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığında yapılan toplantıya; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri, Kayseri Üniversitesi Rektörü ve Kayseri Turizm Master Planı Lideri Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Üniversitemiz Turizm Master Planları Koordinatörü Prof. Dr. Bilgehan Gülcan ve KÜN Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal katıldı.

Türkiye’nin birçok ili için turizm master planlarını bilimsel yöntemlerle hazırlayarak şehirlerin sürdürülebilir kalkınma vizyonuna stratejik katkılar sunmaya devam eden Üniversitemiz, Kayseri’nin turizm geleceğine yön verecek kapsamlı ve uygulanabilir yol haritası Kayseri Turizm Master Planı’nı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığını yaptığı heyete sundu.

Ülkemizde turizmi 81 ile ve 12 aya yayma hedefi doğrultusunda Kayseri’nin tarihî, kültürel ve doğal potansiyelini görünür kılacak stratejik hedefler, uygulanabilir yol haritaları ve kısa, orta ve uzun vadeli planlama başlıkları toplantı kapsamında ele alındı. Planın, Kayseri’nin sürdürülebilir turizm vizyonunu güçlendirmeyi, rekabet gücünü artırmayı, ulusal ve uluslararası ölçekte cazibesini yükseltmeyi hedeflediği ifade edildi.

Kayseri Turizm Master Planı üzerine kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Ersoy, Kayseri’nin tarihî mirasının, kültürel zenginliğinin ve sahip olduğu güçlü turizm potansiyelinin daha görünür kılınmasına yönelik çalışmaları kararlılıkla desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Ersoy, Kayseri’nin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla ziyaretçi çeken bir cazibe merkezine dönüşmesi için iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Diğer Haberler
27.07.2026
Anadoludakiler Kooperatifçilik Kampı Tamamlandı
24.07.2026
Lise Öğrencileri Arası Poster Yarışması Sonuçları Açıklandı
20.07.2026
Anadoludakiler Kooperatifçilik Kampı Başladı
16.07.2026
Âşık Sanatı Sempozyumu'nda Modern Zamanlar
14.07.2026
Öğretim Üyemiz Dr. Sertaç Yerlikaya, Dünya Ekonomik Forumu “Yaz Davosu”nda Konuştu
10.07.2026
Üniversitemiz, THE 2026’da Sürdürülebilirlik Performansını 13 Alanda Yükseltti
09.07.2026
Sürekli Eğitim Merkezimiz TÜSEM Üyeleri Arasında Yerini Aldı
09.07.2026
Üniversitemizden Tam Akreditasyon Yolunda Büyük Başarı
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)