KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Dersinde Gazze Ele Alındı

15.10.2025

2025–2026 eğitim yılı açılış dersi, Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Doç. Dr. Halid Üveysi’nin katılımıyla Fabrika Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın büyük ilgi gösterdiği açılış dersine Mütevelli Heyeti Başkanımız Funda F. Aktan ve Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun da katılarak açılış heyecanını paylaştı.

Açılış dersinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Üniversitemizin kurulduğu 2005 yılından bu yana akıl, ahlak, adalet ve adap ilkeleri doğrultusunda ilerlediğini belirtti.  Kapadokya Üniversitesinin sadece diploma veren bir kurum değil; zihinsel, kültürel ve sosyal dönüşümün merkezinde yer alan bir eğitim ortamı olduğunu vurguladı. Karasar; “Üniversitemiz; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olmak üzere üç temel sacayağı üzerinde yükseliyor. Akademisyenlerimizin görevi artık yalnızca bilgiyi aktarmak değil; öğrencilerimize rehberlik etmek, vizyon kazandırmak ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine öncülük etmektir,” ifadelerini kullandı.

Kurucumuz Alev Alatlı’nın mirasına da atıfta bulunarak Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Karasar; “Alev Alatlı Hocamız, hasta yatağında dahi her gün Gazze’den haber almayı ihmal etmedi. Bugün bir soykırım varsa, bu Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. Bizler hiçbir zaman buna sessiz kalmadık, kalmayacağız.” dedi.

Doç. Dr. Halid Üveysi: “İnsanlığı kaybetmişiz gibi hissediyorum”

Açılış dersinde “Filistin, Gazze ve İnsanlık” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Halid Üveysi, konuşmasında İslam coğrafyasında 20. yüzyıl boyunca yaşanan dönüşümlere değindi. Filistin’de yaşanan trajediyi anlatarak dünyadaki sessizliğe dikkat çeken Üveysi; “Yeni bir akademik yıla başlıyoruz ancak Gazze’de öğrenciler iki yıldır bomba altında ders görüyor. On binlerce öğrenci ve öğretim üyesi şehit oldu. Dünyadan bu kadar sessizlik ve acizlik beklemiyorduk.” dedi.

Üveysi, adaletin insanlık için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “İnsanlığı kaybetmişiz gibi hissediyorum. En son Filistin’e gittiğimde ümmetten bir fert olarak utandım. Gazze’yi yalnız bıraktık. Kapadokya Üniversitesinin adalet, insan haysiyeti ve vicdan temelli yaklaşımını büyük bir takdirle karşılıyorum.” dedi.

Diğer Haberler
24.07.2026
Lise Öğrencileri Arası Poster Yarışması Sonuçları Açıklandı
20.07.2026
Anadoludakiler Kooperatifçilik Kampı Başladı
16.07.2026
Âşık Sanatı Sempozyumu'nda Modern Zamanlar
14.07.2026
Öğretim Üyemiz Dr. Sertaç Yerlikaya, Dünya Ekonomik Forumu “Yaz Davosu”nda Konuştu
10.07.2026
Üniversitemiz, THE 2026’da Sürdürülebilirlik Performansını 13 Alanda Yükseltti
09.07.2026
Sürekli Eğitim Merkezimiz TÜSEM Üyeleri Arasında Yerini Aldı
09.07.2026
Üniversitemizden Tam Akreditasyon Yolunda Büyük Başarı
06.07.2026
Anadolu’nun Bereketi, Birikimi ve Becerisi Üniversitemizde Buluşuyor
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)