Üniversitemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi konuğu Prof. Dr. Özden Görücü oldu | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi konuğu Prof. Dr. Özden Görücü oldu

Üniversitemizin 2024-2025 akademik yılı açılış dersini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü verdi. Görücü, “Sürdürülebilirlik Temelinde Yeşil Ekonomi ve Emisyon Ticaret Sistemi” başlıklı sunumunda öğrencilere ve öğretim elemanlarına seslendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar: “Geçmişe dönüp baktığımızda, bir meslek yüksekokulu olarak çıktığımız bu yolculuğun, 10 bin öğrencisi, güçlü bir akademik kadrosu ve uluslararası tanınırlığı olan bir üniversiteye dönüştüğünü görmekten büyük gurur duyuyoruz.”

Dersin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, öğrencilerimizin, idari personelimizin ve öğretim elemanlarımızın 2024-2025 akademik yılını kutladı. Yeni akademik yılın hayırlar, güzellikler, sevinç, bilim ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Karasar, kurucu Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı’yı anarak, Alatlı’nın ideallerini yaşatmaya ve Kapadokya Üniversitesini bir bilim yuvası olarak daha ileri taşımaya devam edeceklerini belirti. Üniversitemizin akıl, ahlak, adalet ve adap ilkeleri üzerinde kurulduğu günden bu yana ilerlediğini belirten Karasar, bu ilkelerin bilimsel düşünceye ve toplumsal sorumluluğa dayanan bir üniversite olma yolundaki kararlılığımızın ifadesi olduğunu aktardı. Karasar; “Geçmişe dönüp baktığımızda, küçük bir meslek yüksekokulu olarak çıktığımız bu yolculuğun, 10 bin öğrencisi, güçlü bir akademik kadrosu ve uluslararası tanınırlığı olan bir üniversiteye dönüştüğünü görmekten büyük gurur duyuyoruz. Kapadokya Üniversitesi, Türkiye'nin her bölgesinde adından söz ettiren, uluslararası arenada tanınan, saygı duyulan bir bilim merkezi haline geldi. Değerli öğrencilerimiz, üniversite yaşamınız hayatınızın en önemli dönüm noktalarından biri olacak, burada sadece akademik bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda kişisel gelişiminizi, mesleki donanımınızı, yeterliliklerinizi ve topluma olan katkılarınızı şekillendirecek bir dönüşüm süreci yaşayacaksınız. Eleştirel düşünme, çözüm odaklı olma, ekip çalışması yapabilme ve sorumluluk alabilme gibi yaşam boyu sürecek beceriler kazanacaksınız” diyerek sözü Prof. Dr. Özden Görücü’ye bıraktı.

Prof. Dr. Özden Görücü: “Sürdürülebilirlik sadece bu neslin değil, gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını garanti altına almaya çalışmak, koruma ve yönetme anlayışıyla doğal kaynakların, çevresel kaynakların ve toplumun korunarak geliştirilmesidir.”

Kapadokya Üniversitesinin tüm mensuplarına verimli ve hayırlı 2024-2025 akademik yılı dileyen Prof. Dr. Özden Görücü, KÜN açılış dersinde öğrencilerimizle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Açılış dersine sürdürülebilirlik kavramının kapsamını ve neleri ifade ettiğini anlatarak başlayan Görücü; ekonomik sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik ve çevresel sürdürülebilirlik kavramlarının kapsamını anlattı. Görücü; “Bu üç önemli istikrarı besleyen esas sürdürülebilirlik, sadece bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılamak değil, gelecek kuşakların da ihtiyaçlarını riske atmadan, onların da beklentilerini karşılayacak düzeyde tüm kaynakları, çevreyi, toplumu korumak ve geliştirmektir. Sürdürülebilirlik sadece bu neslin değil, gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını garanti altına almaya çalışmak, koruma ve yönetme anlayışıyla doğal kaynakların, çevresel kaynakların ve toplumun korunarak geliştirilmesidir” dedi. Suyun insan hayatı ve dünya için önemi ve kapsamını anlatarak sözlerine devam eden Görücü, küresel iklim değişimleri sonucu kuraklığın ulaştığı boyutları ifade etti. Ulusal ve uluslararası alanda suyun korunması ve kuraklığın önlenmesi üzerinde ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Görücü, karbon salınımının önlenmesi için uzun vadeli planlar yapılması ve gelecek kuşakların da korunması gerektiğini belirtti.

Microsoft Teams üzerinden canlı olarak çevrim içi yayımlanan ve Oktay Sinanoğlu Binası’nda yüz yüze yapılan açılış dersi, Prof. Dr. Özden Görücü’nün öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız