KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Macar Mutfağı Deneyimi

09.04.2026

Macar şefler, “Sınırları Aşan Lezzetler: Macaristan’dan Kapadokya’ya Şef Buluşması” etkinliğinde öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Uçhisar Sanat Yerleşkemizde gerçekleştirilen programda, Macar mutfağı ve gastronomi alanında kariyer yönetimi üzerine söyleşi ve sunumlar gerçekleştirildi. Teorik bilgilerin paylaşıldığı etkinliğin ardından, mutfak atölyesinde öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

Atölye çalışmasında, gulaş yemeğini öğrenciler ve eğitmenler birlikte hazırladı. Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen etkinlikte hem mesleki beceriler geliştirildi hem de kültürler arası etkileşim sağlandı. Hazırlanan yemek, program sonunda katılımcılarla birlikte afiyetle tüketildi. Etkinliğe katılan eğitmenlerden Abori Ibolya Emese, yaptığı açıklamada Türkiye’nin önemli gastronomi merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, Kapadokya Üniversitesinde böyle bir programa katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Programın hem teorik hem de pratik yönlerinin bulunmasının ve öğrencilerle interaktif bir ortamda bir araya gelmenin son derece verimli olduğunu vurgulayan Emese, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ali Ilgaz, şeflere katkılarından dolayı teşekkür ederek, etkinliğin hem akademik hem de uygulamalı açıdan son derece verimli geçtiğini belirtti.

Uluslararası iş birliklerinin önemine dikkat çeken etkinliğimiz, öğrencilerimize mesleki gelişim fırsatı sunarken farklı mutfak kültürlerini tanımalarına imkân sağladı.

Diğer Haberler
17.03.2026
Kapadokya Üniversitesi Kabin Hizmetleri Mülakatları Başlıyor
07.04.2026
Bilişimde Kariyer ve Gelecek Vizyonu Ele Alındı
07.04.2026
Öğrencimiz Halil İbrahim Keskin Millî Takıma Seçildi
06.04.2026
Longevity, Kapadokya’da Bütüncül Bir Yaklaşımla Ele Alınacak
06.04.2026
Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü Bir Adım: “Birlikte Dönüştürelim”
03.04.2026
Üniversitemizin Hazırladığı ‘Amasya Turizm Master Planı' Bakan Ersoy’a Sunuldu
03.04.2026
Çok Paydaşlı İş Birliği Çalıştayında Yer Aldık
02.04.2026
Kapadokya Üniversitesi ile SunExpress’ten Havacılıkta Güçlü İş Birliği
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)