KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Sivas Turizm Master Eylem Planı Bakan Ersoy’a Sunuldu

17.06.2026

Sivas Turizm Master Planı ve Sivas Turizm Geliştirme Eylem Planı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sunuldu.

Sivas Valiliği koordinasyonunda, Sivas’ın turizm potansiyelini sürdürülebilir turizm ilkeleri çerçevesinde geliştirmek amacıyla Üniversitemiz tarafından hazırlanan “Sivas Turizm Master Planı ve Sivas Turizm Geliştirme Eylem Planı” sunumu gerçekleştirildi. Sunum programına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, milletvekilleri, vali yardımcıları, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve Kültür ve Turizm Bakanlığı genel müdürleri katıldı.

Sivas'ın sahip olduğu köklü tarihsel, kültürel ve jeotermal potansiyeli sürdürülebilir turizm ilkeleri çerçevesinde güçlendirmek amacıyla hazırlanan plan, Sivas’ı bir geçiş güzergâhı olmaktan çıkarıp, konaklamalı bir ana destinasyona dönüşmesine ve bölgesel kalkınma açısından gelişmesine katkı sunuyor. Çok paydaşlı bir planlama yaklaşımı benimsenerek, Sivas’ın turizm gelişimini stratejik bir çerçeveye oturtan plan ile etkileşimli arama konferansı, SWOT analizi, paydaş görüşmeleri, odak grup toplantıları ve saha araştırmaları yürütülerek Sivas için 2026–2030 dönemini kapsayan uygulanabilir bir yol haritası oluşturuldu.

Sivas turizminde stratejik yol haritasının oluşturulduğu çalışma kapsamında; somut ve somut olmayan kültürel miras unsurları, Selçuklu dönemine ait mimari miras, sağlık turizmi kaynakları ve zengin gastronomisi ile tarihsel, kültürel ve jeotermal değerlerin bütüncül bir yaklaşımla ele alındı.

Sunum programına Üniversitemizden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal, Öğr. Gör. Dr. Avşin Ayhan ve Öğr. Gör. Dr. Burcu Tezcan katıldı. Akademisyenler, hazırlayıcısı oldukları Sivas Turizm Master Planı ve Sivas Turizm Geliştirme Eylem Planı kapsamında değerlendirmelerde bulunarak planın bilimsel temellere dayanan yaklaşımını ortaya koydular.

Eylem planının, Sivas’ın turizmde marka değerinin güçlendirilmesine katkı sunması ve ilin geçiş güzergâhı olmaktan çıkarılıp konaklamalı bir destinasyona dönüşmesini desteklemesi hedefleniyor.

Diğer Haberler
16.10.2026
Ulusal Yapay Zekâ Buluşması Başladı
14.10.2026
Üniversitemiz ile Bahçeşehir Üniversitesi Arasında Yeni İş Birliği Adımları
12.10.2026
Bilgi, Deneyim ve İlhamın Buluştuğu Açılış Dersimizde Bir Aradaydık
12.10.2026
10. Adana Lezzet Festivali’nde Öğrencilerimizden Büyük Başarı
08.10.2026
Turizmin Güncel Gündemini Şırnak'ta Takip Ettik
08.10.2026
Hatay’da Üreten Kadınlar ELEVATE ile Dijital Dünyaya Hazır
06.10.2026
Mardin Turizminin Geleceğine Üniversitemizden Stratejik Bir Bakış
05.10.2026
Yeni Akademik Yıla Ortak Hedefler ve Performans Ödülleriyle Başladık
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)