Osmanlı’nın son dönemindeki tıbbi cihazların sağlık sistemine entegrasyonunu konu alan fotoğraf sergisi, Ürgüp Sağlık Yerleşkemizde ziyaretçilerle buluştu.
Sağlık tarihi ve tıp teknolojilerinin gelişim sürecine ışık tutan sergide; Osmanlı döneminde kullanılan cerrahi aletler, ameliyathane görüntüleri, aşı uygulamaları ve aşı setleri, deve ambulansları, hastanelere kazandırılan ilk röntgen cihazları ile Birinci Dünya Savaşı sırasında cephede kullanılan seyyar röntgen cihazlarına ait fotoğraflar yer aldı.
Program, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri ve Staj Koordinatörü Öğr. Gör. Ayfer Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Arif Hüdai Köken ile Üniversitemizden Öğr. Gör. Dr. Ahmet Nizamoğlu sunum yaptı.
Sergide, Osmanlı’nın modern tıp teknolojileriyle tanışma süreci ve sağlık hizmetlerinde kullanılan cihazların savaş ve barış dönemlerindeki işlevleri tarihsel bir perspektifle ele alındı. Katılımcılar, dönemin sağlık uygulamalarını görsel materyaller eşliğinde inceleme fırsatı bulurken, tıbbi cihazların sağlık sistemine entegrasyonunun toplumsal ve bilimsel etkilerine ilişkin bilgi edindiler.
Sergi, 23 Mayıs Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini Ürgüp Sağlık Yerleşkemizde ağırlayacak.