KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Bilgi, Deneyim ve İlhamın Buluştuğu Açılış Dersimizde Bir Aradaydık

12.10.2026

Üniversitemizin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Dersi’ni akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik

Çalık Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Temel Kotil’in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz programda, teknolojik gelişmelerin eğitim, üretim ve nitelikli insan kaynağı üzerindeki etkileri farklı yönleriyle ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşmasıyla başlayan programımız, Çalık Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Temel Kotil’in “Türkiye’nin Teknolojik Dönüşümünde Genç Nüfus Dinamizmi: Fırsatlar ve Yapısal Sorunlar” başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Açılış Dersinde öğrencilerimize hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Prof. Dr. Temel Kotil’in akademik ve mesleki birikimine değinerek Türk havacılık sektörünün gelişimine sunduğu katkıların önemini vurguladı. Büyük ölçekli projelerin bilgi birikimi, güçlü ekip çalışması ve kararlılıkla hayata geçirilebildiğini belirten Karasar, “Büyük projeler, yetenekli insanların aynı hedefler etrafında birlikte çalışabilmesini gerektirir.” ifadelerini kullandı.

Karasar, üniversite eğitiminin gelecekte üstlenilecek mesleki ve yönetsel sorumlulukların temelini oluşturduğuna dikkat çekerek “Üniversitede edindiğiniz bilgi, yıllar sonra binlerce insanın çalıştığı bir kurumu yönetmenin, bir dünya markasını büyütmenin veya ülkemizin stratejik bir projesine yön vermenin temelini oluşturabilir.” dedi. Mesleki bilgi birikiminin yanı sıra yabancı dil öğrenmenin, dünyadaki gelişmeleri takip etmenin ve birlikte çalışma becerilerini geliştirmenin önemini vurguladı.

Teknolojik Dönüşüm ve Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Açılış Dersimizde öğrencilerimizle bilgi ve deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. Temel Kotil, teknolojik gelişmelerin sunduğu fırsatlara, kişisel ve mesleki gelişimin önemine, başarıya ulaşmada çalışma disiplininin ve etik değerlerin rolüne dikkat çekti. Özellikle yapay zekânın sunduğu imkânların doğru değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kotil, “Yapay zekâ da insan yapımı bir nesne değil mi? İnsanoğlunun yaptığı hiçbir şeyden korkmamak gerekiyor. Her yeni çıkan şeyi bir fırsat olarak görün. Ben bunu nasıl kullanırım diye düşünün” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimize mesleki uzmanlıklarının yanı sıra yöneticilik becerilerini de geliştirmelerini tavsiye eden Kotil, “İyi mühendis olun ama vaktiniz artarsa, ki artırın; yöneticilikte çalışın, iyi yönetici olun. En azından hayatınız boyunca kendinizi yönetmeniz gerekiyor.” sözleriyle çok yönlü gelişimin önemini vurguladı.

Öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan Kotil, kariyer yolculuğunda dürüstlük, adalet ve şeffaflığın önemine dikkat çekerek “Düzgün insan olmak, adil davranmak, dürüst ve şeffaf olmak çok önemli” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar tarafından Prof. Dr. Temel Kotil’e Üniversitemizin yayınlarından oluşan kitaplar takdim edildi.

Diğer Haberler
12.10.2026
10. Adana Lezzet Festivali’nde Öğrencilerimizden Büyük Başarı
08.10.2026
Turizmin Güncel Gündemini Şırnak'ta Takip Ettik
08.10.2026
Hatay’da Üreten Kadınlar ELEVATE ile Dijital Dünyaya Hazır
06.10.2026
Mardin Turizminin Geleceğine Üniversitemizden Stratejik Bir Bakış
05.10.2026
Yeni Akademik Yıla Ortak Hedefler ve Performans Ödülleriyle Başladık
03.10.2026
Meslek Ahlakı ve Etiğinin Simgesi: Beyaz Önlük
01.10.2026
Alev Alatlı Lisansüstü Öğrenim ve Araştırma Bursları İçin Başvurular Başladı
29.09.2026
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’dan Türk Dünyasında Ortak Gelecek Mesajı
Paylaş

Erişilebilirlik

Yazı Boyutu
Kontrast
Karanlık Mod
Yazı Tipi
Bağlantılar
Görseller
Satır Aralığı
Seçili Metni Oku
Üzerine Gelinen Metni Oku
(Pasif)