Yeni Koronavirüse (COVID-19) Karşı Alınacak Tedbirler Hakkında Bilgilendirme | Kapadokya Üniversitesi

Yeni Koronavirüse (COVID-19) Karşı Alınacak Tedbirler Hakkında Bilgilendirme

Değerli KÜN ailesi mensupları,

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığımızın öneri ve uyarıları istikametinde aşağıdaki prosedürler Üniversitemiz çapında birinci kademe tedbir paketi olarak uygulamaya girmiştir. Bu uygulamalar ikinci bir düzenlemeye kadar devamlılık arz edecektir:

1. KÜN tarafından organize edilen veya taraf olunan her türlü uluslararası hareketlilik Nisan ayı sonuna kadar durdurulmuştur. Öğrenci ve Öğretim Elemanlarımızın tüm uluslararası seyahat ve hareketlilik planlarını buna göre düzenlemeleri gerekmektedir.
  2. KÜN bünyesinde düzenlenen uluslararası konferans ve toplantılar, mümkün olanlar için Nisan ayı sonundan sonraki tarihlere ertelenmiştir. Mümkün olmayanlarda ise webinar ve online katılım alternatifli hazırlık yapılacaktır.
  3. KÜN bünyesinde yapılacak etkinlikler, (eğitim seminerleri, konserler, sosyal ve akademik etkinlikler, topluma katkı projeleri vb.) yaygın öğretim vb. faaliyetler, toplu taşıma ve servis kullanımı hususları kurulacak bir komisyon tarafından risk değerlendirmesi yapılarak yeniden planlanacaktır.
  4. Ulusal otorite tarafından alınacak karar doğrultusunda eğitime ara verme ihtiyacının ortaya çıkması durumunda telafi veya uzaktan eğitim seçenekleri değerlendirilerek planlama yapılacaktır. Uzaktan öğretim sistemimiz teorik derslerin tamamını uzaktan yapmaya yeterlidir.

Bu vesile ile tüm mensuplarımıza ulusal otoritelerin yayınladığı hususlara dikkat etmeleri, resmi kanallardan yapılan açıklamalara itibar etmeleri hususlarını hatırlatır, sağlıklı günler dileriz.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Yeni Koronavirüs hakkındaki bilgilendirme dosyasına ulaşmak için tıklayın.

Diğer Duyurular Tümü