Uzaktan Öğretim Uygulaması İle İlgili Sık Sorulan Sorular | Kapadokya Üniversitesi

Uzaktan Öğretim Uygulaması İle İlgili Sık Sorulan Sorular

1. Sisteme nasıl giriş yapabilirim?

Sisteme https://uzaktanogretim.kapadokya.edu.tr sayfasından giriş yapabilirsiniz

1. Sisteme giriş için e-devlet’teki Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerimi kullanabilir miyim?

Hayır. Uzaktan öğretim sistemimize e-devlet bilgileriyle giriş yoktur. Kullanıcı adınız: “Öğrenci Numaranız”, Şifreniz ise “TC Kimlik No”dur.

1. Canlı derse nasıl katılabilirim?

Canlı derslere katılmak için dersin başlamasına en az 5 dakika kala sisteme giriş yaparak sol tarafta bulunan derslerim sekmesine tıklayınız. Kayıtlı olduğunuz dersler listelenecektir. Katılmak istediğiniz dersi buradan seçebilirsiniz. Ders linkiniz eğitmen tarafından oluşturulmuş ise linke tıklayıp giriş yapabilirsiniz. Eğer ders linki oluşturulmamış ise ders sayfası içerisinde kalarak linkin oluşturulmasını bekleyin. Ders linkini görebilmek için belirli aralıklarla sayfayı yenilemeyi unutmayın.

1. Bugün dersim/sınavım var ama sistemde göremiyorum. Sorun nedir?

Dersleriniz ders programında belirtilen saatlerde aktifleşecektir. Ders saati geldiğinde sayfanızı yenileyip dersinize katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca dersleri alıp almadığınızı ya da danışman onaylarınızın yapılıp yapılmadığını obs.kapadokya.edu.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

1. Uzaktan Öğretim yöntemiyle verilen dersleri hangi cihazlardan izleyebilirim?

Öğrenciler, kendilerine ait bilgisayar ve akıllı cep telefonu gibi cihazlardan derslere bağlanabilirler. En iyi performansı almaları için Google Chrome ile girmelerini önermekteyiz. Kullanacağınız cihazların güncelleştirmelerini önceden yapmış olmanız önerilir. Mobil cihazlardan giriş yapacak olan öğrencilerimiz mümkünse kablosuz ağ cihazlarına bağlantı kurarak dersleri izleme yoluna gitmelidir. Ülke genelinde yaşanan yoğunluktan dolayı mobil veri bağlantınız yeterli performansı göstermeyebilir.

1. Devamsızlıktan kalmamak için tüm derse katılmalı mıyım ya da kayıttaki dersi sonuna kadar izlemeli miyim?

Evet. Derslere katılımınız ve aktif olarak öğretiminizi sürdürmeniz beklenmektedir. Yoklamalar sistem üzerinden çekilecek raporlarla takip edilecektir. Bu dönemde sorun yaşayan öğrencilerimiz dersleri kayıtlarından takip edebileceklerdir. Dersleri kayıtlardan takip eden öğrenciler devamsız sayılmayacaktır.

1. Ders videolarını daha sonra tekrar nereden izleyebilirim?

Canlı derslerinize erişim sağlamak için kullandığınız yolu, tekrar izlemeler için de kullanabilirsiniz. Aynı ders linkine giderek arşiv izlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce çekilmiş olan dersleriniz, dönem boyunca erişime açık olacaktır.

1. Vize ve Final Sınavları nasıl gerçekleşecek?

2019-2020 bahar yarıyılı trimestir programları final sınavları https://uzaktanogretim.kapadokya.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Sömestir programları ara sınavları planlaması devam etmektedir. Hazırlık sınıfları bahar dönemi ölçme ve değerlendirme sistemi vb. duyuruları www.kapadokya.edu.tr/duyurular adresinden takip edebilirsiniz.

1. Vize ve Final sınavlarının not ortalamasındaki oranı aynı mıdır?

Dönem içi ve dönem sonu ölçmelerin, dersin değerlendirmesindeki etkisinde herhangi bir değişiklik yoktur. İlgili duyuruları www.kapadokya.edu.tr/duyurular adresinden takip edebilirsiniz.

1. Kayıttaki Dersleri İzlediğim Halde Tamamlama Yüzdesi Neden Düşük Görünüyor

Canlı veya tekrar ders izlemelerinizi gerçekleştirdikten 6-8 saat sonra izleme yüzdeleriniz sisteme yansıtılır. Bu süre içerisinde beklemede kalmanız önerilir. Belirtilen süre bitiminde sorun olduğunu düşünüyorsanız lütfen destek birimimizle iletişime geçiniz.

1. Uzaktan Öğretim Sistemine giremiyorum ya da canlı derslere katılamıyorum. Nasıl destek alabilirim?

Sorun yaşayan öğrencilerimiz internet sitemizin sağ alt kısmında bulunan “Soru ve istekleriniz için lütfen tıklayınız” yazan sekmeden uzaktan ve açık öğretimi seçerek sorunlarını iletebileceklerdir. İlgililer en kısa sürede öğrencilerimize cevap vermeye çalışacaklardır.  Bunun yanı sıra bizlere sorunlarınızı uzaktanogretim@kapadokya.edu.tr adresinden mail yoluyla iletebilirsiniz. Bu süre zarfında oluşacak yoğunluktan dolayı, telefon taleplerinin tamamının karşılanamayacağını düşünüyoruz. Yine de telefonla destek almak isteyenler 0.384.3535009-1202’yi arayarak çözüm merkezine ulaşabilirler.

1. Uygulama dersleri ve staj ne zaman ve nasıl yapılacak?

Staj ve uygulama eğitimleri hakkında bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.

Diğer Duyurular Tümü