T.C. İçişleri Bakanlığı Covid-19 Tedbirleri Kapsamında, Covid-19 Aşısı veya PCR Testi Gerekliliği Hakkında Duyuru | Kapadokya Üniversitesi

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20 Ağustos 2021 tarihli genelgesiyle, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreçlerini tamamlamamış kişilerin; okul girişlerinde ve tüm toplu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede kurumlar tarafından alana giren tüm kişilere aşı, geçirilmiş hastalık; her ikisi de yoksa azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır.

Buna göre, 06 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm güvenlik noktalarında akademik – idari personel, öğrenci ve ailelere QR ile HES sorgulaması yapılacaktır. Okul alanına ancak bu sorgulamada risksiz bulunanlar girebilecektir.

15 Eylül 2021 tarihine kadar öğrenci, akademik ve idari personelimizin hes.kapadokya.edu.tr adresinde açılan forma güncel HES kodlarını göndermeleri gerekmektedir. 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren güncel HES kodunu göndermeyen öğrenci, akademik ve idari personelimizin giriş kartları pasife çekilecektir.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi:

Diğer Duyurular Tümü