Staj ve Uygulama Yapacak Öğrencilerin Dikkatine (Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında) | Kapadokya Üniversitesi

Sevgili Öğrencilerimiz,

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır (6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Madde 2, 1. Fıkra). ) Bu kanun maddesine göre staj ve uygulamalı eğitimlerinize katılabilmeniz için ‘’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’’ almanız ve katılım belgesine sahip olmanız zorunludur. Bu eğitim ALMS sisteminde asenkron olarak planlanmıştır. Eğitime katılan öğrencilerimiz için, eğitim sonunda ‘’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’’ katılım belgesi hazırlanacaktır. Eğitime son katılım tarihi 15 Mart 2021 olup, eğitimin tamamına katılımınız önem arz etmektedir. ALMS sisteminde eğitime tanımlanan bölüm/programların listesi aşağıda belirtilmiştir:

‘’Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ‘’ Alması Gereken Bölüm/Programlar

Sınıflar

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane Hizmetleri

Anestezi

Aşçılık

1 sınıf ve 2. sınıf

Beslenme ve Diyetetik

2. sınıf ve 3. sınıf

Çocuk Gelişimi (Örgün)

Çocuk Gelişimi (Uzaktan)

Çocuk Gelişimi (Lisans)

3. sınıf

Dil ve Konuşma Terapisi

2. sınıf

Dil ve Konuşma Terapisi (Tezli ve Tezsiz)

Diş Hekimliği

1. sınıf

Diş Protez Teknolojisi

Diyaliz

Diyaliz (İngilizce)

2. sınıf

Elektronörofizyoloji

Fizyoterapi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

3. sınıf

İlk ve Acil Yardım

Mimari Restorasyon

Odyometri

1. sınıf ve 2. sınıf

Odyoloji (Tezli ve Tezsiz)

Optisyenlik

Patoloji Laboratuvar Teknikleri

Radyoterapi

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Turist Rehberliği

Örgün / Uzaktan Öğretim

Turist Rehberliği (Tezsiz-Uzaktan)

Yüksek Lisans

Müfredat kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği dersini almış öğrencilerimizin bu eğitime katılımı zorunlu olmayıp katılım belgeleri ayrıca hazırlanacaktır.  Eğitim katılım belgelerinin geçerlilik süresi 1 yıldır.

İlgili öğrencilerimize duyurulur.

Diğer Duyurular Tümü