Sen de Akran Desteği Gönüllüsü Ol!

Sevgili Öğrencilerimiz, sizleri Akran Desteği gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.

Akran Desteği Sistemi, üniversitemiz öğrencilerinin okudukları bölüm/programda hâkim oldukları ders veya konularda desteğe ihtiyaç duyan akranlarına akademik destek vermelerini organize eden bir sistemdir. Sistem hem akademik destek veren hem de akademik destek alan öğrencilerin bireysel kazanımlar elde etmesini hedeflemektedir.

Bu kapsamda, destek alan öğrenciler akademik başarılarını yükseltmekte, destek veren öğrenciler ise bilgilerini pekiştirmekte, iletişim kurma ve ders anlatma becerilerini geliştirmektedirler. Sistem kapsamındaki dersler birebir veya en fazla 15 kişiden oluşacak küçük gruplar halinde organize edilir.

Akran Desteği sisteminde görev almaya, bilgisini arkadaşları ile paylaşmaya, paylaşırken de pekiştirmeye gönüllü öğrencilerimizi https://ogek.kapadokya.edu.tr/ogrenci/akran-destegi-sistemi/ adresinde yer alan başvuru formunu doldurup, pdr@kapadokya.edu.tr mail adresine 23.04.2021 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

Sizleri üniversitemizin başarısını arttıracağını inandığımız bu programa destek vermeye davet ediyoruz.

Unutmayın, bilgiyi pekiştirmenin en iyi yolu başkalarıyla paylaşmaktır.

Akran desteği sisteminde akademik destek vermek isteyen öğrenciler aşağıdaki şartları sağlamalıdır:

• Ön lisans programlarda 2. Sınıf, lisans bölümlerinde 2. ve 3. Sınıf öğrencisi olmak gerekmektedir.
  • Destek verecek öğrencilerin ilgili derslerindeki başarı notu en az BA olmalıdır.
  • Destek verecek öğrencilerin disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.

Detayları, https://ogek.kapadokya.edu.tr/ogrenci/akran-destegi-sistemi/ linkinden inceleyebilirsiniz.