KÜN Sürdürülebilirlik Sayfamız Yayında! | Kapadokya Üniversitesi

KÜN Sürdürülebilirlik Sayfamız Yayında!

Kapadokya Üniversitesi, eğitimde, AR-GE çalışmalarında ve yürüttüğü topluma katkı faaliyetlerinde çevre ve sürdürülebilirlik konularına öncelik vermekte, doğal ve kültürel çevreyi korumanın gelecek nesillere borcumuz olduğu bilinci ile hareket etmekte, karbon ayak izini azaltmaya azami özen göstermektedir.   “KÜN Çevre ve Sürdürülebilirlik Politika Belgesi” Kapadokya Üniversitesinin, kurumsal misyonunun önemli unsurlarından biridir.

“KÜN Sürdürülebilirlik” çalışmaları, insan kaynaklı faaliyetlerin olumsuz etkileri nedeniyle tüm doğal sistemleri giderek daha da hızlı bir şekilde bozulmakta olan Dünya gezegeninin temel yapıtaşlarından esinlenmiş programlar çerçevesinde yürütülmektedir.

Kadim çağlardan beri temel yapıtaşı olarak bilinen Su, Hava, Toprak ve Ateş elementleri ile özünde aslında bu unsurlardan ayrı olmayan Hayat, insanlık olarak teknolojimizin, refahımızın, bilgimizin ve kültürümüzün en üst düzeyde olduğunu düşündüğümüz günümüzde de hala her türlü sürdürülebilirlik için en temel unsurlardır.  Bu bilinçle, Kapadokya Üniversitesinin tüm mensuplarını KÜN Su, KÜN Hava, KÜN Toprak, KÜN Ateş ve KÜN Hayat programlarının doğal sahipleri, savunucuları, gündelik yaşantılarındaki her türlü davranış ve eylemleri ile destekçileri ve gerçekleştiricileri olmaya davet ediyoruz.

Üniversitemizin sürdürülebilirliğe ilişkin yayın, etkinlik ve programlarını KÜN öğrencileri ve personeli, ile etkileşim içerisinde devam ettirilmesi için oluşturulmuş olan “KÜN Sürdürülebilirlik” web sitesini ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye hepinizi bekliyoruz.

KÜN Sürdürülebilirlik Komisyonu

Diğer Duyurular Tümü