KÜN İdari ve Akademik Personelinin Dikkatine | Kapadokya Üniversitesi

KÜN İdari ve Akademik Personelinin Dikkatine

Mesai Arkadaşlarımızın Dikkatine,

Dünya çapında bir salgın tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz şu günlerde kurumların birlikte uyum içinde hareket etme yeteneği ön plana çıkıyor. Herhangi bir rahatsızlığı tespit etmemiz durumunda panik ortamı yaratmadan sakin bir şekilde kuralları uygulamak büyük önem arz ediyor.

Bu kapsamda alınan kararlar ve belirlenen kurallar aşağıda sıralanmıştır:

1. Sağlık Bakanlığının yayınladığı hijyen kurallarını takip etmeli ve harfiyen uygulamalıyız. Gün içerisinde sağlık birimlerimiz tarafından hazırlanan hatırlatma metni e-posta adreslerinize gönderilecek. Bir güncelleme olduğunda iletiler de güncellenecektir.

2. Üniversitemizde bu kapsamda temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleri artırılmıştır. Tüm temizlik personeline eğitim verilmiş, temizlik malzemeleri ve kullanılan dezenfektanlar gözden geçirilmiş, tuvaletlere el yıkama ile ilgili bilgilendirme afişleri asılmış, ortak alanlara el dezenfektanı yerleştirilmiştir. Üniversitemizin herhangi bir biriminde bu konuda eksiklik tespit edildiğinde CDS üzerinden veya telefonla bildirim yapılması gerekmektedir. Bu süre zarfında idari birim canlı destek uygulaması açık tutulacaktır.

3. Bir çalışma arkadaşımız veya öğrencimizin rahatsız olduğunu tespit edildiğinde

3.1. Risk Değerlendirme Komisyonu tarafından bu konuyu takip etmek amacıyla görevlendirilen Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap bilgilendirilmelidir.

3.2. Rahatsız olan öğrenci veya çalışana izinli sayılacağı söylenerek bir sağlık kuruluşuna başvurması sağlanmalı, başvurup başvurmadığı takip edilmeli ve 14 gün boyunca dinlenmeye gönderilmelidir.

3.3. Dinlenmeye gidecek personelden durumunu bildirir bir rapor getirmesi istenecektir. Bu hususun özellikle hatırlatılması gerekmektedir.

Tüm mesai arkadaşlarımıza gösterdiği hassasiyet için teşekkür eder, sağlıklı mutlu günler, haftalar dileriz.

Kapadokya Üniversitesi

Risk Değerlendirme Komisyonu