Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı | Kapadokya Üniversitesi

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı

2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinine göre; 2023-2024 Öğretim yılı sonunda azami süresi dolan Önlisans Öğrencileri için başvuru ve sınav tarihleri aşağıdadır.
Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru Tarihi:

07 Ekim 2024 -19 Ekim 2024

1. Ek Sınav Hakkı:

21 Ekim 2024 – 02 Kasım 2024

2. Ek Sınav Hakkı:

04 Ekim 2023 – 15 Kasım 2024

Söz konusu haktan yararlanmak isteyen öğrencilerin 19 Ekim 2024 Cumartesi günü mesai bitimine kadar öğrenim gördükleri akademik birime dilekçe ile başvurmaları halinde, 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi kapsamında 2 ek sınav hakkı verilecektir. Öğrencilerin daha önce ek sınav hakkı kullanmış olduğu dersler bu kapsamın dışındadır.

Sınavlara Girme Koşulları

1. Öğrencinin 2020 (zorunlu hazırlık olan bölümler hariç) veya daha önceki yıllarda kayıt yaptırmış olması gerekir.
  2. Başarısız oldukları ya da hiç almadıkları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
  3. Sınavların sonucunda başarısız olarak sorumlu olduğu ders sayısını 5 (beş)’e düşüremeyenlerin kaydı silinecektir. Bu durumdaki öğrencilerin kayıt yenileme yapmaması gerekir.
  4. Sınavların sonucunda başarılı olarak sorumlu olduğu dersleri 5 (beş)’e düşürenler eğitim öğretime devam edebileceklerdir.
  5. Öğrenciler ek sınav veya sınırsız sınav haklarını kullanmak için dersin açıldığı güz, bahar, yaz yarıyıllarında veya yaz öğretiminde ders kayıt dönemleri içinde her ders için 638,83 TL sınav ücretini ödeme koşulu ilan edilen tarihlerde başvuru yapabilir.
  6. Başvuru yapmak için Ek Sınav Hakkı Talep Formu doldurulmalıdır.
  7. Başvuru süresi içinde başvurusunu yapmayan, öğrenim ücretini ödemeyen veya sınava girme koşullarını yerine getirdiği halde sınava katılmayan öğrenci sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve ödediği ücret iade edilmez.
  8. Öğrencinin bir ders için ek sınav veya sınırsız sınav haklarını kullanmak üzere yaptığı başvuru ve ödediği ücret bir sınav hakkı için geçerlidir.
  9. Öğretim ücretinin ödeyenlerin dekontlarını muhasebe@kapadokya.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

Not : Bu sınavlara girme hakkı olduğu halde girmeyenler sınav hakkını kullanmış sayılacaktır. Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

Ödeme Yapanlar için Eğitim Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı

Kapadokya Üniversitesi

IBAN

TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC. Kimlik No Sınav Türü

Garanti Bankası Şubesine gidilir ise;

İsteğe bağlı ödeme

Kurum Kodu

:

2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC. Kimlik No Sınav Türü

Diğer Duyurular Tümü