COVID-19 Pandemisi Dolayısıyla Alınan Tedbirler Çerçevesinde Eğitim - Öğretim Faaliyetleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar | Kapadokya Üniversitesi

1. Uzaktan eğitim usul ve esaslarına göre açılmış, halihazırda uzaktan eğitim programı olarak yürütülmekte olan Turist Rehberliği (Uzaktan Öğretim), Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans, İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans, Kent, Çevre ve Yerel Yönetimler Yüksek Lisans programları eğitim öğretime devam edeceklerdir.

2. Yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitim öğretimlerin, dijital ortamda sunulmakta olan kısımları uzaktan öğretim yoluyla sürdürülecektir. Bu kapsamda günde 3 saat ders işlenecektir. (Ders programı daha sonra ilan edilecektir)

3. Tüm sağlık programları, uygulamalı bilimler programları ile ön lisans, lisans düzeyindeki staj ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler de tatil kapsamında sayılacaktır.

4. Tüm öğrenciler (Türk ve yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte salgının durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri hususlarını göz ardı etmemelidirler.

5. Tatil süresince yurtlar açık tutulacaktır. Evine gitmek istemeyen ve yabancı uyruklu öğrenciler için yurt hizmeti verilmeye devam edilecektir.

6. Örgün öğretim programlarındaki teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle verilmesi konusu Yükseköğretim Kurulunun bu konudaki kararı doğrultusunda değerlendirilecektir. (Bu süreçte teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle verilmesine izin verilmesi halinde 2. maddede belirtilen hazırlık sınıflarının programı yeniden planlanacaktır.)

Kapadokya Üniversitesi

Risk Değerlendirme Komisyonu