Çevrimiçi (Online) Sınavlara İlişkin Kural ve İlkeler | Kapadokya Üniversitesi

Çevrimiçi (Online) Sınavlara İlişkin Kural ve İlkeler

1. 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi örgün öğretim yıl sonu sınavları; Final ve Final Mazeret Sınavları olmak üzere uzaktan gerçekleştirilecektir.

2. Sınavlar, Kapadokya Üniversitesi Uzaktan Öğretim Sistemi (https://uzaktanogretim.kapadokya.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

3. 2 Mayıs 2020 tarihi itibariyle sınavların gün ve saatlerini de belirten ayrıntılı sınav takvimi Üniversitemiz web sayfasında yayınlanmış, sınavlar yöntemleri hakkında öğrencilerimize ilgili öğretim elemanlarımız/danışmanlarımız tarafından ayrıca bilgi verilmiştir.

4. Sınavlar, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde, dersin öğretim elemanı tarafından belirlenecek olan türlerde; ödev, proje ya da açık uçlu soru yöntemleriyle yapılabilecektir.

5. Açık kaynaklı sınavlarda sınavın başlangıcından 30 dakika önce tüm öğrenciler hazır bulunacak, öğrencilerimize bilgilendirme yapılacak ve rastgele seçilecek en az 3 öğrencinin kamerasının açılması istenecektir.

6. Yarıyıl/Yıl Sonu Final sınavında yaşanabilecek herhangi bir teknik sorun (internet, elektrik kesintisi vb.) sebebi ile sınava giremeyen öğrenciler, yaşadıkları teknik sorunu info@kapadokya.edu.tr adresine Mazeret Sınavı Talep Formu  ile bildirmeleri halinde Final Mazeret Sınavına girebileceklerdir.

7. Ödev, proje ya da açık uçlu soruların sorulduğu sınavlarda, sistem üzerinden öğrencinin yüklediği içerikte benzerlik kontrolü yapılacaktır. Kopya çektiği ya da benzer içerik yüklediği tespit edilen öğrenci hakkında disiplin işlemi başlatılabilecektir.

Diğer Duyurular Tümü