4. KÜN Fotoğraf Yarışması | Kapadokya Üniversitesi

4. KÜN Fotoğraf Yarışması

Üniversitemiz tarafından Kapadokya bölgesinin en önemli destinasyonlarından olan Mustafapaşa köyü (Sinasos) için görsel bir arşiv oluşturma çalışmaları kapsamında düzenlenen “4. Kapadokya Üniversitesi Fotoğraf Yarışması“6 Nisan 2022’de başlayacaktır.

Kapadokya Üniversitesi’nin (KÜN) merkezinin de bulunduğu Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa Köyü, UNWTO tarafından dünyanın “En İyi Turizm Köyleri’nden” biri seçildi. Eski adı Sinasos olan Mustafapaşa, Orta Çağ’dan (Bizans) Osmanlı’ya, Osmanlı’dan erken cumhuriyet dönemine kadar çeşitli dönemlerde inşa edilmiş 200 civarında tescilli yapısı, yerel kültürü ve gelenekleri ile öne çıkmaktadır. Lozan Mübadelesi öncesi dönemde gayrimüslim ve Müslüman halkın birlikte yaşadığı Mustafapaşa, mübadele sonrası gelen Makedonya göçmenlerinin de etkisi ile benzersiz bir yaşayan kültür mirasına dönüşmüştür.

4. Kapadokya Üniversitesi Fotoğraf Yarışması, Mustafapaşa’nın doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra geleneksel yaşamının da belgelenmesi amacıyla gerçekleştirilecektir.

Yarışma Organizasyonu:

Yarışma, Kapadokya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ile Fotoğraf ve Sinema Topluluğu tarafından düzenlenmektedir.

Yarışmanın Konusu:

“Mustafapaşa’nın doğal ve kültürel zenginlikleri ile geleneksel yaşamı.”

Yarışmanın Amacı:

• UNWTO tarafından “En İyi Turizm Köyü” ilan edilen Mustafapaşa’nın önemli bir kültür mirası olarak korunması, ülkemiz ve tüm dünya ile birlikte özellikle üniversitemizin sorumluluğunda bulunan geleneksel mimarisinin, kültürel/tarihi mirası ile doğal yapısının fotoğraflanarak kayıt altına alınması ve görsel arşiv oluşturularak gelecek nesillere aktarılması.

Yarışma Takvimi:

• Yarışmanın Başlama Tarihi: 6 Nisan 2022
  • Son Başvuru Tarihi: 1 Haziran 2022
  • Sonuçların Açıklanması: 10 Haziran 2022

Ödüller:

• Birincilik Ödülü: 3000 TL
  • İkincilik Ödülü: 2000 TL
  • Üçüncülük Ödülü: 1000 TL
  • Sergileme: 250 TL

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.

Etkinlik Puanı: Yarışma şartnamesindeki kurallara uygun bir şekilde başvuru yapmış ve gönderdiği fotoğraf veya fotoğraflar seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınmış olan tüm Kapadokya Üniversitesi öğrencileri, dereceye girip girmediklerine bakılmaksızın, 15 etkinlik puanı almaya hak kazanacaklardır.

*Yarışma herkesin katılımına açıktır.

Diğer Duyurular Tümü