27.07.2022 Tarihli UHY Dispeçer Kurs Bitirme Sertifika Sınavı | Kapadokya Üniversitesi

27.07.2022 Tarihli UHY Dispeçer Kurs Bitirme Sertifika Sınavı

Üniversitemiz Sabiha Gökçen yerleşkelerinde 27 TEMMUZ 2022 tarihinde saat 12:00’da Uçuş Harekât Yöneticiliği “Dispeçer Kurs Bitirme Sertifikası” sınavı yapılacaktır.

Sınav başvurularınızı 26 TEMMUZ 2022 tarihine kadar semih.guray@kapadokya.edu.tr adresine mail yoluyla yapabilirsiniz.

26 Temmuz 2022 Salı günü saat 23:59’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Önemli Notlar:

  • Sınava mezun olmuş ya da mezun olabilecek durumda olan (tek ders/ üç ders sınavına girebilecek) öğrenciler başvurabilecektir.
  • Dispeçer kurs bitirme sertifikası, UHY mezunu ve SHGM sınavına girmek isteyen öğrenciler için zorunlu bir sınavdır. Bu sertifikaya sahip olmayan öğrencilerimizin SHGM tarafından gerçekleştirilen Uçuş Harekât Uzmanlığı (Dispeçer) sınavına başvurma hakkına sahip olamamaktadır.

SINAV KURALLARI

Sınava girecek olan tüm katılımcıların;

  1. Sınav günü belirtilen saatte sınav merkezinde hazır bulunmak, yanında fotoğraflı kimlik belgesi bulundurmak ve istendiğinde sınav değerlendirme komisyonuna göstermek zorundadır.
  2. Sınava sivil kıyafetle girilir. Görev gereği kullanılan araç veya gereçle sınavda yardımına başvurulabilecek; müsvedde kağıt, sınav konuları ile ilgili kitap veya doküman, cetvel, hesap makinesi veya fonksiyonlu saat, cep telefonu, programlanabilir bilgisayar vb. hiçbir eşyayla sınav salonuna girilemez.
  3. Sınav süresince görevlilerle ve diğer adaylarla konuşmak, soru sormak, bilgi alışverişinde bulunmak, silgi veya kalem değiştirmek, soruları bir yere yazarak salondan çıkmak, sigara içmek ve başkalarını rahatsız edecek şekilde sesler çıkarmak yasaktır.
  4. Sınava on beş dakikadan fazla geciken aday sınava alınmaz. Sınav başladıktan sonra ilk on beş dakika içerisinde adaylar sınav salonunu terk edemezler.
  5. Herhangi bir sınav esnasında kopya çekme girişiminde bulunan veya kopya çekerken yakalanan aday veya adaylar hakkında kopya tutanağı tutulur ve sınavı geçersiz sayılır.
  6. Sınav salonunda kalan son iki adaydan biri sınavını biterse bile, diğer adayın sınavı bitinceye kadar veya sınav süresinin bitimine kadar sınav salonundan ayrılamaz ve sınav en az iki öğrenci ile bitirilir.
  7. Sınavda kullanacakları kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmesi, zorunludur.

Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız