2025–2026 akademik yılı topluluk başkanlık ve üyelik başvuruları başladı. Öğrenciler 21 Kasım 2025’e kadar Teams üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.
2025–2026 yılı akademik takvimi boyunca topluluk başkanlık görevini yürütmek isteyen tüm öğrenciler başvurabilir.
Topluluk seçimleri için üyelik başvuruları 21 Kasım 2025 Cuma günü saat 18:00’a kadar yapılabilir.
Üyelik başvurusu için web sitesinde bulunan Öğrenci Toplulukları Teams linklerinden başvurularınızı yapabilirsiniz. İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.
Topluluk başkanı olmak isteyen öğrencilerin 2025–2026 akademik yılı kayıtlarının aktif olması gerekmektedir.
Başkan dahil yönetim kuruluna aday olacak kişilerin, seçimin yapıldığı tarihten itibaren normal eğitim süresinin en az 1 akademik yıl daha devam ediyor olması gerekmektedir.
(Ön lisans programları için: Hazırlık ve 1. sınıf.
Lisans programları için: Hazırlık, 1. sınıf veya 2. sınıf aktif öğrencisi olmak.)
Topluluk başkanı veya yönetim kurulu üyesi olacak öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekir:
Bir öğrenci aynı toplulukta yalnızca bir görev alabilir.
Bir öğrenci en fazla iki toplulukta görev alabilir.
(Başvuru yapan topluluk başkanı adaylarının Yönetim Kurulu listelerini oluştururken bu kurala dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurala uymayan listeler kabul edilmeyecektir.)
Daha önce yöneticisi olduğu topluluk kapanmış olan öğrenciler, aynı isim veya amaçla kurulmuş topluluklarda yönetici olamaz.
“Öğrenci Etkinlikleri Yönergesi” için tıklayınız.
Sadece genel kurula form doldurup katılan öğrenciler topluluk üyeliğine kabul edilecektir.
Topluluk Genel Kurulları Microsoft Teams uygulaması üzerinden yapılacaktır.
Katılım linklerine etkinlik duyuru sayfasından ulaşabilirsiniz.
Topluluk seçim takvimi aşağıda yayınlanmıştır.