2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Çift Ana Dal ve Yan Dal Program Kontenjanları ve Başvuru Koşulları | Kapadokya Üniversitesi

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Çift Ana Dal ve Yan Dal Program Kontenjanları ve Başvuru Koşulları

 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu çift anadal kontenjanları için tıklayınız.

Beşeri Bilimler Fakültesi çift anadal ve yandal kontenjanları için tıklayınız.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi çift anadal ve yandal kontenjanları için tıklayınız.

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi çift anadal ve yan dal kontenjanları için tıklayınız. 

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu çift anadal ve yandal kontenjanları için tıklayınız.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu çift anadal ve yandal kontenjanları için tıklayınız. 

 

2024-2025 akademik yılı güz dönemi çift anadal ve yan dal başvuru şartları ve takvimi aşağıdadır:

1. Çift Ana Dal Başvuru Koşulları

  • Çift ana dal programı başvurusu için;

a) Öğrenci ikinci ana dal diploma programına, ana dal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında; ana dal ön lisans diploma programında ise en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

b) Öğrenci başvuru yaptığı yarıyıla kadar ana dal lisans/ön lisans programında aldığı tüm kredili ve kredisiz dersleri en az DD veya G notu ile tamamlamış olmalıdır.

c) Öğrenci ikinci ana dal programını yürütülen bölüm başkanlığı tarafından önerilen ve ilgili yönetim kurulu tarafından onaylanan, 2,72’den (70/100) [Psikoloji bölümü için 2,90'dan (74.33/100)] az olmamak kaydıyla, asgari GNO koşulunu sağlamalıdır.

ç) Ana dal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ancak, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’nin içinde yer almayan öğrencilerden çift ana dal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift ana dal programına başvurabilirler.

d) Öğrenci ikinci ana dal programını yürüten bölüm başkanlığının önerisi ve ilgili yönetim kurulunun kararı ile belirlenen ek başvuru koşullarını sağlamalıdır.

2. Yan Dal Başvuru Koşulları

  • Yan dal programı başvurusu için;

a) Öğrenci yan dal programına, ana dal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda altıncı yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında başvurabilir.

b) Öğrenci başvuru yaptığı yarıyıla kadar ana dal lisans programında aldığı tüm kredili ve kredisiz dersleri en az DD veya G notu ile tamamlamış olmalıdır.

c) Öğrenci, yan dal programını yürüten bölüm başkanlığı tarafından önerilen ve ilgili yönetim kurulu tarafından onaylanan, 2,50’den (65/100) [Psikoloji bölümü için 2.90’dan (74.33/100)] az olmamak kaydıyla, asgari GNO koşulunu sağlamalıdır.

ç) Öğrenci yan dal programını yürüten bölüm başkanlığı tarafından önerilen ve ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenen ek başvuru koşullarını sağlamalıdır.

Not: Başvurular online alınacak olup istenilen belgeler başvuru formu içerisine yüklenecektir. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin başvuru belgelerinin orijinallerinin kesin kayıt sırasında üniversitemize teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru, yerleştirme kayıt sürecinde sahte, eksik ve yanlış bilgi ve belge sunanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile yapılan işlemleri iptal edilir.

 

Çift Anadal ve Yan Dal Programı Başvuru Formu için tıklayınız.

Kapadokya Üniversitesi Çift Anadal ve Yan Dal Programları Yönergesi için tıklayınız.

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuru formu (Çift Anadal-Yan Dal Programı Başvuru Formu)

Ana dal diploma programı not dökümü

YKS tüm puanları gösteren sınav sonuç belgesi

 

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi

Değerlendirme Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Başlangıç

Bitiş

Başlangıç

Bitiş

16.08.2024

Başlangıç

Bitiş

22.07.2024

03.08.2024

05.08.2024

15.08.2024

17.08.2024

24.08.2024

 

 

Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız