2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemleri | Kapadokya Üniversitesi

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemleri

Yatay geçiş başvuru sonuçları için tıklayınız.

Başvurusu kabul edilen öğrencilerin başvuru belgelerinin orijinallerini kesin kayıt sırasında üniversitemize teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru, yerleştirme ve kayıt sürecinde sahte, eksik ve yanlış bilgi ve belge sunanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile yapılan işlemleri iptal edilir.

2022-2023 akademik yılı bahar dönemi yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri 30 Ocak – 31 Ocak 2023 tarihleri arasında online gerçekleştirilecektir.

Kesin Kayıt Belgeleri

  • TC Kimlik kartının taranmış kopyası
  • Vesikalık fotoğraf
  • ÖSYM sınav sonuç belgesi
  • ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi
  • Lise diplomasının aslı veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
  • Onaylı transkript belgesi
  • Onaylı ders içeriği
  • Öğrenci belgesi
  • Ödemenin yapıldığına dair belge
  • Yatay geçiş yapmasına engel olmadığını gösteren belge (KÜN dışındaki üniversitelerden gelenler için)
  • Sağlık raporu (Havacılık bölümleri için)

** Başvuruda belgelerin aslını verenlerin kesin kayıtta tekrar vermesine gerek yoktur.

 

Kayıt Aşamaları

1.Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki Öğrenci Bilgi Formudoldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için “4 numaralıDönemlik Kayıt seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ile giriş yapılmalıdır.

2.Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki Öğrenci Bilgi Formudoldurulduktan sonra, aynı ekrandaki “Taahhütname Bilgileri” alanı doldurulur ve “Ödeme Yöntemi” alanından aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilir.

 

Taahhütnamede yer alan “Ödeme Yöntemi” alanı

 

  • Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın yıllık ücreti görülür. Söz konusu ücret banka ödeme araçlarından biri (Şubeden ödeme, ATMden Ödeme, Havale-EFT) vasıtasıyla ödenebilir.
  • Kredi Kartı Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap* butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir.
  • Kredi Kartı Taksitli, (sadece anlaşmalı banka kartları için**) taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap*butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. Bu işlem gerçekleştirildiğinde toplam ücret tercihe göre 5 veya 10 eşit taksite bölünerek tahsil edilecektir.
  • Kredi Mail Order, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünde peşin ücretin ¼ görülür. Söz konusu ücretin ilk taksiti ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap* butonuna tıklayarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile (kredi kartıyla) ödenebilir. (Ödeme belgesi, işlemi takiben e-posta adresinize iletilecektir.) Ücretin geriye kalan kısmı için tercihe göre 5 veya 10 eşit taksitli mail order tanımlanmış olur.

 

* “Ödeme Yap” ekranında sistemin kullanıcı adı şifre bilgisi istemesi halinde kullanıcı adı olarak kayit.kapadokya.edu.tr adresine girmiş olduğunuz e-posta adresinizi şifre olarak da T.C. Kimlik numaranızı girmelisiniz.

 

** Bonus, World, Maximum, CardFinans ve Ziraat BankKart

 

 

EğitimÜcretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: KapadokyaÜniversitesi

IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

ıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya T.C. kimlik no

 

Garanti BankasıŞubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlıödeme

- Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

- Açıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya T.C. Kimlik No

* Ödeme tutarını hesaplamak içinkayit.kapadokya.edu.tradresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Ödemeyi banka aracılığı ile peşin yapmayacakların mutlaka kredi kartı ile işlem yapmaları gerekmektedir.

** Öğrencinin adı-soyadı ve T.C. kimlik numarasıödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır.

Aşağıda yer alan programlara kayıt esnasında aşağıda belirtilmiş olan ek belgeler istenmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgeler

- Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçuş Harekât Yöneticiliği Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi

- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Adli Sicil Kaydı Belgesi Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi
  • Uçuşa uygunluk raporu (SHGM tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşları için tıklayınız.)

- Uçak Teknolojisi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi
  • Havacılık bölüm/programları kayıt işlemlerinde gerekli Sağlık Raporu Taahhütname Formunu indirmek için tıklayınız.

 

3.Aşama

Öğrencilerimiz, Kayıt İçin Gerekli Belgeler başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresine yüklemelidirler. Evrak yükleme yazılımına ulaşmak için tıklayınız.

Evrakların asıl kopyaları 14 Şubat 2023 Salı günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir. Belgeleri zamanında ulaşmayan adayların kayıtları geçersiz sayılacaktır

 


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız