2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Hazırlık Sınıfları Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı Saat/Salon Bilgileri | Kapadokya Üniversitesi

2021-2022 akademik yılı güz dönemi hazırlık sınıfları muafiyet ve seviye tespit sınavları Mustafapaşa ve Sabiha Gökçen yerleşkelerinde 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav iki aşamalı olup hem muafiyet hem de seviye tespiti için yapılacaktır. 16 Eylül'de muafiyet ve seviye tespit sınavı yapılacaktır. Ardından bu sınavdan geçer puan alan öğrencilere 17 Eylül'de sözlü sınav yapılacaktır. Detayları ayrıca ilan edilecektir.

Muafiyet için, ilk aşaması çevrimiçi seviye tespit sınavı olup (Oxford online placement test - OOPT), üniversitemiz yerleşkelerinde yapılacaktır. İkinci aşaması ise sözlü sınav şeklinde yüz yüze olarak uygulanacaktır. İlk aşamadan ön lisans öğrencileri İngilizce B1 seviyesinde, lisans öğrencileri ise B2 seviyesinde puan aldıkları takdirde ikinci aşamaya geçebileceklerdir. Bu sınav aynı zamanda seviye tespit için de kullanılacağı için katılım zorunludur.

OOPT CEFR Puan Aralığı

independent speaker

60 - 79

independent speaker

40 - 59

basic speaker

20 - 39

basic speaker

1 - 19

Çevrimiçi sınav (OOPT) iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşaması İngilizcenin dil bilgisi ve kelime bilgisini ölçer. İkinci aşaması ise dinleme beceresini ölçmektedir. Bu sınav öğrencinin sorulara verdiği doğru-yanlış cevaplara göre şekillen bir sınavdır ve Oxford tarafından çevrimiçi olarak düzenlenmektedir. Aşağıdaki linkten sınav örneğine ulaşılabilir.

2021-2022 Hazırlık İstanbul Muafiyet Sınav Salon bilgisi için tıklayınız.

2021-2022 Hazırlık Nevşehir Muafiyet Sınav Salon bilgisi için tıklayınız.

ÖNEMLİ

Hazırlık Muafiyet sınavında hazırlık sınıfındaki ikinci senesini doldurmuş öğrenciler için muafiyet sınavı ücretlidir. Sınava katılmak bu gruptaki öğrenciler için zorunlu değildir. Sınav ücreti 120₺’dır. Sınav ücreti 13-16 Eylül 2021 tarihleri arasında aşağıdaki hesap numarasına yatırılmalıdır. Sınava girecek adayların banka dekontlarını sınav salonunda ibraz etmeleri gerekmektedir. (Dekont açıklama bölümüne ‘Hazırlık OOPT Sınav Ücreti’ ibaresini ekleyiniz.)

Sınav ücretinin yatırılacağı banka hesap bilgileri:
Garanti Bankası
IBAN:TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81
Hesap No: 1041 – 6298981

Seviye tespit sınavında öğrencilerin sınava kendi kulaklıkları (sadece dinleme fonksiyonu olan) ile gelmeleri “Kovid önlemleri” kapsamında tavsiye edilir. Sınava giren öğrencilere aşı, geçirilmiş hastalık; her ikisi de yoksa azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hazırlıktan bir yıl ve daha fazla (maksimum 2 yıl) kalan öğrenciler de bu muafiyet/seviye tespit OOPT sınavına katılabilirler. E-mail aracılığı ile deha.diril@kapadokya.edu.tr adresine mail atarak taleplerini bildirebilirler.

Diğer Duyurular Tümü