2021-2022 Akademik Yılı 2. Ek Kayıt İşlemleri Hakkında | Kapadokya Üniversitesi

2021-2022 Akademik Yılı 2. Ek Kayıt İşlemleri Hakkında

Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları kayıtlarını e-devlet üzerinden veya uzaktan kayıt yöntemiyle yaptırabilirler.

Millî Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar sistemsel nedenlerle e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar. Bu durumda olan öğrenci adaylarının kayıt işlemleri için uzaktan kayıt yöntemini kullanmaları gerekmektedir. Kayıt işlemleri konusunda üniversitemiz personelleri sizleri arayacaktır ve süreç hakkında bilgilendirme yapacaktır. 26 Ekim 2021 tarihine kadar üniversitemiz ile iletişim kuramadığınız taktirde kayit@kapadokya.edu.tr adresine telefon numaranızı da içeren bir e-posta gönderebilir, 0536 620 00 26 numaralı WhatsApp destek hattına yazabilir veya 0384 353 50 09 numaralı telefon numarasını arayıp “1”i tuşlayarak bilgi alabilirsiniz.

 

Bina girişlerinde mutlaka HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacaktır. T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20 Ağustos 2021 tarihli genelgesiyle, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreçlerini tamamlamamış (ikinci doz aşının üzerinden 14 gün geçmiş olması) kişilerin; okul girişlerinde ve tüm toplu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirilmiştir. Uygulamaya ilişkin duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 

Kayıt Tarihleri

E-devlet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri 26 Ekim - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında;

Uzaktan ve yüz yüze kayıt işlemleri 26 Ekim – 01 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

E-Devlet Üzerinden Kayıt İşlemleri

E-devlet üzerinden yapılacak kayıtlar 26 Ekim - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Üniversitemize yerleşerek kayıt hakkı kazanan ve e-devlet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen adaylar, e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Elektronik kayıt işlemi için aşağıdaki aşamaların takip edilmesi gerekir.

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tr adresindeki “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için “1” numaralıİlk Kayıt” seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ile giriş yapılmalıdır.

 

2. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formu”doldurulduktan sonra, aynı ekrandaki “Taahhütname Bilgileri” alanı doldurulur ve “Ödeme Yöntemi” alanından sayfanın en alt kısmında bulunan ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilir.

3. Aşama

Öğrencilerimiz, “Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler” başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresinde bulunan 'Yeni kayıt olan öğrencilerimiz lütfen tıklayınız' seçeneği ile giriş yaparak yüklemelidirler.

Evraklarının kontrol edilip onaylanmasını takiben öğrenci adayının e-devlet kayıt işlemi 24 saat içerisinde aktif hâle gelecektir. Öğrenci adayı bundan sonra e-devletten kaydını tamamlayabilir.

4. Aşama

Onay aşamasından sonra e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini tamamlanabilecektir. E-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemini tamamlayan öğrenci adaylarının, “Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler” başlığındaki belgeleri eksiksiz olarak örgün öğretim programlarına kayıt olanların şahsen 5 Kasım 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili yerleşkedeki öğrenci işleri birimine; uzaktan öğretim programına kayıt olanların şahsen veya kargo/posta yolu 12 Kasım 2021 Cuma  günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaştırmaları gerekmektedir. Uzaktan öğretim programına kayıt olan öğrencilerimiz için posta adresi aşağıda verilmiştir.

Kapadokya Üniversitesi,

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Mustafapaşa, Ürgüp (50420) – NEVŞEHİR

Uzaktan Kayıt İşlemleri

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tr adresindeki “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için “1” numaralıİlk Kayıt” seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ile giriş yapılmalıdır.

2. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formudoldurulduktan sonra, aynı ekrandaki “Taahhütname Bilgileri” alanı doldurulur ve “Ödeme Yöntemi” alanından sayfanın en alt kısmında bulunan ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilir.

3. Aşama

Öğrencilerimiz, Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresinde bulunan 'Yeni kayıt olan öğrencilerimiz lütfen tıklayınız' seçeneği ile giriş yaparak yüklemelidirler. “Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler” başlığındaki belgeleri eksiksiz olarak örgün öğretim programlarına kayıt olanların şahsen 5 Kasım 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili yerleşkedeki öğrenci işleri birimine; uzaktan öğretim programına kayıt olanların şahsen veya kargo/posta yolu 12 Kasım 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaştırmaları gerekmektedir. Uzaktan öğretim programına kayıt olan öğrencilerimiz için posta adresi aşağıda verilmiştir.

Kapadokya Üniversitesi,

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Mustafapaşa, Ürgüp (50420) – NEVŞEHİR

 

Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Sınav sonuç belgesi
  • Lise diplomasının aslı veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
  • TC Kimlik Kartının taranmış kopyası
  • Ödemenin yapıldığı banka dekontu veya kredi kartı ödeme belgesi

Aşağıda yer alan programlara kayıt esnasında aşağıda belirtilmiş olan ek belgeler istenmektedir.

Programlara Göre Kayıt İçin Gerekli Olan Ek Belgeler

- Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçuş Harekât Yöneticiliği Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi

- Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Adli Sicil Kaydı Belgesi Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi
  • Uçuşa uygunluk raporu (SHGM tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşları için tıklayınız.)

- Uçak Teknolojisi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Gövde ve Motor Bakımı Programına kayıt yaptırabilmek için gerekli olan ek belgeler:

  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi
  • Havacılık bölüm/programları kayıt işlemlerinde gerekli Sağlık Raporu Taahhütname Formunu indirmek için tıklayınız.

 

Taahhütnamede yer alan “Ödeme Yöntemi” alanı

 

A) Kredi Kartı Taksitli, (sadece anlaşmalı banka kartları için*) taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. Bu işlem gerçekleştirildiğinde toplam ücret 10 eşit taksite bölünerek tahsil edilecektir.

B) Kredi Mail Order, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünde toplam ücretin ¼ görülür. Söz konusu ücretin ilk taksiti ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna tıklayarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile (kredi kartıyla) ödenebilir. (Ödeme belgesi, işlemi takiben e-posta adresinize iletilecektir.) Ücretin geriye kalan kısmı için ise 9 eşit taksitli mail order tanımlanmış olur.

C) Peşin (Kredi Kartı), taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. (%5 indirim uygulanır)

D) Peşin (Banka), taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın yıllık ücreti görülür. Söz konusu ücret banka ödeme araçlarından biri (Şubeden ödeme, ATM’den Ödeme, Havale-EFT) vasıtasıyla ödenebilir. (%5 indirim uygulanır)

* Bonus, World, Maximum, CardFinans ve Ziraat BankKart

Yukarıda belirtilen ödeme seçeneklerinden biri seçilir. Eğer ödeme taksitli yapılacak ise aşağıdaki A ve B seçeneklerinden biri seçilir. kayit.kapadokya.edu.tr adresindeki tüm bilgiler doldurulur ve  “Taahhütnameyi Kaydet” butonuna basılarak ödeme yöntemi kaydedilir. Son olarak sayfanın en altında bulunan “Ödeme Yap” tıklanır ve ödeme kredi kartı ile gerçekleştirilir.  Havale/EFT gibi banka ödeme araçları sadece peşin ödeme (D) seçeneği seçildiğinde kullanılabilir.

* Ödeme işleminin yapılacağı servise otomatik olarak yönlendirilmemişseniz, sayfaya giriş yapmak için kullanılacak kullanıcı adı, kayit.kapadokya.edu.tr adresindeki "Öğrenci Bilgi Formuna" girdiğiniz e-posta adresi; şifre ise T.C. kimlik numaranızdır. Şifrenizi değiştirdiyseniz obs.kapadokya.edu.tr adresindeki şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

 

Eğitim Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: Kapadokya Üniversitesi IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

ıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC. Kimlik No

Garanti Bankası Şubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlı ödeme - Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI) - Açıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya TC. Kimlik No

* Ödeme tutarını hesaplamak için kayit.kapadokya.edu.tr adresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Öğrenci adayları yukarıda ayrıntıları verilen banka hesabına ücretin tamamı peşin olarak ödenecek ise ödeme yapılabilir. Eğer ödemeler taksitler halinde yapılacaksa tüm ödemeler kredi kartı ile yapılmalıdır.

** Banka üzerinden yapılan ödemlerde (sadece ücretin tamamının peşin ödeyenler için) öğrencinin adı-soyadı ve T.C kimlik numarası ödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır.


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız