2021-2021 Akademik Yılı Lisansüstü Güz Dönemi Kurumlararası ve Kurum içi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Kayıt İşlemleri | Kapadokya Üniversitesi

2021-2021 Akademik Yılı Lisansüstü Güz Dönemi Kurumlararası ve Kurum içi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Kayıt İşlemleri

2021-2022 akademik yılı güz dönemi yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri 13 Eylül – 17 Eylül 2021 tarihleri arasında online gerçekleştirilecektir.

 

Kayıt Belgeleri

1. Lisans Diploması (Mezun Belgesi)

2. Lisans Mezuniyet Transkripti (Not Dökümü Belgesi)

3. ALES çıktısı veya GMAT, GRE Belgesi (Başvuru esnasında ALES belgesi ibraz etmişler için)

4. Dil puanını gösterir belge (İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans programı için)

5. Diploma Denklik Belgesi (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan T.C. vatandaşı öğrencileri için - YÖKten alınmış)

6. T.C. Kimlik Kartının taranmış kopyası

7. Vesikalık fotoğraf

8. Ödemenin yapıldığına dair banka dekontu (veya kredi kartı ödeme belgesi)

9. Yatay geçiş yapmasına engel olmadığını gösteren belge (KÜN dışındaki üniversitelerden gelenler için)

 

** Başvuruda belgelerin aslını verenlerin kesin kayıtta tekrar vermesine gerek yoktur.

 

Kayıt Aşamaları

1.Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formudoldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için 1 numaralıİlk Kayıt seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ile giriş yapılmalıdır.

 

2.Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formudoldurulduktan sonra, aynı ekrandaki Taahhütname Bilgileri alanı doldurulur ve “Ödeme Yöntemi” alanından aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilir.

 

 Taahhütnamede yer alan “Ödeme Yöntemi” alanı

 

  • Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın dönemlik ücreti görülür. Söz konusu ücret banka ödeme araçlarından biri (Şubeden ödeme, ATM’den Ödeme, Havale-EFT) vasıtasıyla ödenebilir.
  • Kredi Mail Order, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünde dönemlik ücret 4 taksit halinde görülür. Söz konusu ücretin ilk taksiti ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna tıklayarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile (kredi kartıyla) ödenebilir. (Ödeme belgesi, işlemi takiben e-posta adresinize iletilecektir.) 
  • Kredi Kartı Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücret görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir.
  • Kredi Kartı Taksitli, (sadece anlaşmalı banka kartları için) taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap” butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. Bu işlem gerçekleştirildiğinde toplam ücret dört eşit taksite bölünerek tahsil edilecektir.

 

* Bonus, World, Maximum, CardFinans ve Ziraat BankKart

 

EğitimÜcreti Peşin Ödeyecekler için Banka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: KapadokyaÜniversitesi

IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

ıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya T.C. kimlik no

 

Garanti BankasıŞubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlıödeme

- Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

- Açıklama:Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya T.C. Kimlik No

* Ödeme tutarını hesaplamak içinkayit.kapadokya.edu.tradresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Ödemeyi banka aracılığı ile peşin yapmayacakların mutlaka kredi kartı ile işlem yapmaları gerekmektedir.

** Öğrencinin adı-soyadı ve T.C. kimlik numarasıödeme dekontunda açık bir şekilde yazılı olarak belirtilmiş olmalıdır.

 

3.Aşama

Öğrencilerimiz, “Kayıt İçin Gerekli Belgeler” başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresine yüklemelidirler. Evrak yükleme yazılımına ulaşmak için tıklayınız.

Evrakların asıl kopyaları 01 Ekim 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir. Belgeleri zamanında ulaşmayan adayların kayıtları geçersiz sayılacaktır.

 


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız