2020-2021 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları Hakkında Önemli Duyuru | Kapadokya Üniversitesi

2020-2021 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz üzere Üniversitemizde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 04.09.2020 tarih ve E-55362 sayılı “Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim-Öğretim Süreçleri” konulu yazısı uyarınca Yeni Korona Virüs (COVİD-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında güz dönemi boyunca tüm teorik derslerin uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verilmiş ve güz dönemi ara sınavları uzaktan öğretim sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Dönem sonu sınavlarında ise YÖK’ün 20.11.2020 tarihli yazısı uyarınca Senatomuz tarafından öğrencilerimizin sınav notlarının gerçek kazanımlarının doğru bir biçimde yansıttığını görebilmek amacıyla bölümlerin/programların her sınıfı için kendi tespit edeceği en az bir derste sınavın Ms Teams üzerinden gözetmen eşliğinde klasik sınav yöntemiyle yapılmasına karar verilmiştir.

Gözetmen eşliğinde yapılacak sınavların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yapılacak gözetimli sınavlarda örgün gözetimli sınav ortamı yakalanmaya çalışılacak olup sınav ve sistem hakkındaki tüm bilgilendirmeler Üniversitemize ait dijital platformlardan öğrencilerimizin paylaşımına sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz, danışmanlarımız ve ilgili derslerin öğretim elemanları tarafından da süreç içerisinde bilgilendirilmiştir.

Yapılan gözetimli sınavlar kaydedilmeyecek ve bu sınavlarda bir örgün sınavda yapılacak olandan daha fazla tedbir uygulanmayacaktır. Sınava teknik nedenlerden giremeyecek olan öğrencilerimiz aşağıdaki listede bulunan Üniversitelerden bilgisayar laboratuvarını kullanmayı talep edebilirler. Yakın illerde bulunan öğrencilerimiz sınav için Üniversitemize gelebileceklerdir. Bu tür taleplerin hızlı bir şekilde karşılanması için dilekçelerin dersin sorumlu öğretim elemanına da iletilmesi gerekmektedir. Teknik aksaklık nedeniyle sınava katılamayan öğrencilerimiz için mazeret sınavı prosedürlerimiz de işletilecektir.

Kameraların sınav süresince açık tutulmasına ilişkin uygulama Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırılık teşkil etmemekte; herhangi bir mahremiyet ihlali yaratmamaktadır.

Sorunsuz bir sınav dönemi için Üniversitemizin gözetimli sınavlar hakkında yapmış olduğu duyuruların takip edilmesi ve gerekli hazırlıkların önceden yapılması önem arz etmektedir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

BİLGİSAYAR LABORATUVARINI KULLANIMA AÇAN ÜNİVERSİTELER

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ