2020-2021 Bahar Dönemi Trimestir Programları için Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Koşulları | Kapadokya Üniversitesi

2020-2021 Bahar Dönemi Trimestir Programları için Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

2020-2021 akademik yılı bahar dönemi trimestir programları için kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş başvuru şartları ve takvimi aşağıdadır:

KURUMLAR ARASI ve KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞİ İÇİN KONTENJAN AÇILAN PROGRAMLAR

 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu

 

 
   

Program Adı

Yerleşke

Kurumlar Arası Yurt İçi

Kurumlar Arası Yurt Dışı

Kurum İçi

   

Kontenjan

Kontenjan

Kontenjan

   

Aşçılık

Nevşehir / Ürgüp

16

8

-

   

Uçak Teknolojisi (İngilizce)

Nevşehir / Mustafapaşa

16

8

5

   

Uçak Teknolojisi (İngilizce)

İstanbul / Sabiha Gökçen

16

8

4

   

 

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Eşdeğer programlar arasında başvuru yapılabilir (isimleri aynı olan veya ilgili yüksekokul veya meslek yüksekokulu yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen programlar)
  2. Kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması,
  3. Başvurunun yapıldığı tarih itibariyle başarısız dersin olmaması,
  4. Disiplin cezası olmaması (bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası almış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar) gerekir.
  • Yurt dışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu diploma programına eşdeğerliğinin Yüksekokulumuz tarafından kabul edilmesi şartı aranır. Yurt dışından yatay geçiş yapacak olan adaylar için diğer süreçler yurt içinden yatay geçiş yapacak olan adaylarla aynıdır.
  • Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş ile ilgili yükseköğretim kurumunun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olmak ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından ilgili yükseköğretim kurumunun belirlediği başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek şarttır.

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İçin Başvuru Evrakları

  1. Kurumlar arası yatay geçiş başvuru formu ( Yurtiçi başvuru formu için tıklayınız) ( Yurtdışı başvuru formu için tıklayınız)
  2. Onaylı not dökümü (transkript)
  3. Onaylı ders tanımları (ders içeriği)
  4. ÖSYS sonuç belgesi (Kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğinizi gösterir ÖSYS Sonuç Belgesi ve kayıtlı olduğunuz programa yerleştiğiniz yılki tüm puan türlerini gösteren sonuç belgesi)
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  6. Öğrenci belgesi
  7. Disiplin belgesi
  8. Lise diploması onaylı örneği veya e-devlet üzerinden alınan barkotlu lise mezuniyet belgesi
  9. 2 adet fotoğraf
  10. Başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girdiğini gösteren belge (ikinci öğretimde okuyan öğrenciler için)

 

Not: Başvurular tüm belgeler eksiksiz olarak posta/kargo yoluyla veya şahsen yapılmaktadır.

 

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Genel not ortalamasının en az 2.00 olması veya başarısız dersinin olmaması
  2. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

* Eşdeğer programlar arasında başvuru yapılabilir (isimleri aynı olan veya ilgili yüksekokul veya meslek yüksekokulu yönetim kurulu tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen programlar)

* İngilizce programlar için başvuru ve değerlendirme sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazananlardan; adayın İngilizce yeterliliğini gösteren belge (ilgili mevzuatta anılan) veya Yüksekokulumuz bünyesinde yapılacak olan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olma şartı aranacak. Başarılı olamayanlar kayıt yaptırma hakkını kaybedeceklerdir.

Kurum İçi Yatay Geçiş İçin Başvuru Evrakları

  1. Kurum içi yatay geçiş başvuru formu (başvuru formu için tıklayınız)
  2. ÖSYS Sonuç Belgesi
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi

 

Not: Başvurular tüm belgeler eksiksiz olarak posta/kargo yoluyla veya şahsen yapılmaktadır.

 

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

Değerlendirme Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Başlangıç

Bitiş

Başlangıç

Bitiş

23.01.2021

Başlangıç

Bitiş

04.01.2021

20.01.2021

21.01.2021

22.01.2021

25.01.2021

28.01.2021


Diğer Duyurular Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız